firea
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele intermar al Partidului Social Democrat, a dat o declarație video pe contul său de Facebook, cu privire la legile adoptate ieri în Camera Deputaților. Mai pe larg, respectivele legi se referă la amânarea plății ratelor și a utilităților. În acest context, acesta a lansat un mesaj către cei de la PNL, rugându-i să nu blocheze aceste inițiative care, în opinia sa, sunt benefice în această perioadă pandemică.

„Astăzi, în Camera Deputaţilor, am adoptat mai multe legi iniţiate de PSD. Pe scurt, ce câştigă românii, ce câştigă firmele româneşti. Plata ratelor la bănci se amână la cerere, până la sfârşitul anului. Am eliminat dobânda la dobândă şi penalităţile pe care le-a propus PNL. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi IMM-urile, PFA-urile, asociaţiile sau fundaţiile care au fost afectate de această criză. Foarte important – nu trebuie să bată drumul nimeni până la bancă. Este suficientă trimiterea unei solicitări prin email sau prin poşta normală. Plata utilităţilor a fost amânată pentru 3 luni. Cetăţenii şi firmele care au fost afectate de criză pot cere să nu plătească următoarele servicii: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu tv. Tot pentru companii am stabilit şi un mecanism prin care pot face cerere de amânare a virării CAS şi a contribuţiilor asiguratorii pentru muncă pentru o perioadă de trei luni. Singura condiţie pentru a beneficia de această măsură este ca firmele să nu concedieze niciunul dintre angajaţi pentru o perioadă de cel puţin un an de la intrarea în vigoare a prezentei legi”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Reamintesc că în cursul zilei de ieri, același Marcel Ciolacu a lansat un alt apel, de data aceasta destinat populației, și anume de a-și concentra puterea de cumpărare pentru produsele românești, aceasta fiind, potrivit lui Ciolacu, una dintre acele măsuri ce vor ajuta economia să nu intre în declin.

Citește și: Marcel Ciolacu, încrezător în producătorii români

#News