Captură video

Comitetul pentru Situații de Urgență a votat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că: „S-a adoptat în unanimitate următoarea hotărâre: Se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, din 17 iunie”.

La începutul ședinței Ludovic Orban a anunțat că documentul de prelungire a stării de alertă a suferit câteva modificări, una dintre acestea fiind tocmai solicitarea PSD de reluare a slujbelor în interiorul bisericilor.

„Am luat decizia de a permite oficierea slujbelor și în interiorul bisericilor. Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbe în interior. Noi nu am închis bisericile! Bisericile au fost deschise! Nu s-a permis oficierea slujbelor, dar bisericile nu au fost închise. Cine spune asta, nu spune adevărul”, a punctat Ludovic Orban.

Urmează votul în Parlament unde PSD a anunțat că nu va vota prelungirea stării de alertă decât dacă aceasta va fi limitată la 15 zile. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a mai condiționat acordarea votului pentru prelungirea intermediară a stării de alertă de deschiderea restaurantelor din hoteluri, a bisericilor și a spitalelor.

Vom reveni cu amănunte!

HashtagNews.ro