Liviu Pop

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop consideră că sistemul de învățământ, pe care l-a administrat pe „genunche”, este supus unor noi presiuni, motivând că acesta nu este pregătit pentru varianta „hibrid”, „mult mai costisitor” decât cel normal sau online.

„Sistemul de învăţământ din România nu este pregătit pentru sistemul hibrid. Sistemul hibrid este mult mai costisitor decât sistemul normal sau sistemul online. Este sistemul care are nevoie de cea mai mare resursă financiară şi, fiind pandemie, mă aşteptam ca Ministerul Educaţiei să aibă bugetul foarte mare, mai ales că nu mai suntem condiţionaţi de deficitul bugetar. (…) Ca să putem duce sistemul hibrid către o educaţie de calitate va trebui să stabilim dacă vrem să introducem în România homeschooling, adică şcoala de acasă, sistemul care funcţionează sau care a fost sistem de bază în Statele Unite ale Americii”, a declarat marţi pentru Agerpres fostul ministru al Educaţiei.

„Eu le-am spus-o şi azi în Comisia de învăţământ de la Senat celor de la Ministerul Educaţiei – trebuie să suspende finanţarea per elev pentru anul şcolar 2020 – 2021 pentru că în baza acestei finanţări per elev se stabilesc şi numărul de angajaţi în unităţile de învăţământ, şi cheltuielile pe care poate să le facă unitatea de învăţământ. De aceea trebuie suspendată finanţarea per elev, să aducă mai mulţi bani în aşa fel încât să se poată angaja personal suplimentar: nedidactic, didactic auxiliar, cadru didactic şi în acelaşi timp să se poată dota unităţile şcolare, să existe condiţii sigure de învăţare din punct de vedere al sănătăţii atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”, a mai afirmat Pop, ministrul în perioada iunie 2017-ianuarie 2018.

Chiar dacă varianta hibrid ar fi mai costisitoare, poate fi mai sigură pentru toate părțile implicate în procesul de educație.

Citește și: Rareș Bogdan abia așteaptă să-și ducă copilul la școală

#News