Avizier Scoala

Pentru prima oară în istoria educației românești elevii nu vor mai merge la școală pentru a-și vedea rezultatele obținute la examene. Ei vor primi un cod unic pentru a le putea afla. Măsura a fost implementată după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal a cerut Ministerului Educației să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.

Astfel, Ministerul Educației a trimis marți o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care profesorilor din centrele de examen li s-a cerut să îi informeze pe elevi că rezultatele de la Evaluarea Națională de anul acesta vor fi afișate anonim. Elevii au primit codurile, miercuri, după predarea lucrării scrise la matematică, a doua probă din cadrul evaluării naționale. Ministerul Educației mai precizează în nota trimisă comisiilor județene de examen că acest cod individual „al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui”.

Potrivit calendarului de Evaluare Națională 2020, miercuri se încheie examenele pentru cei mai mulți dintre absolvenții claselor a VIII-a. Din cei 172.532 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, pentru 10.311 evaluarea continuă și joi, 18 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 22 iunie – de la ora 16:00- până la ora 19:00, cât și pe 23 iunie, de la ora 8:00 până la ora 12:00. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

HashtagNews.ro