Justin Bieber
Justin Bieber- wikipedia.org

Cântăreţul canadian Justin Bieber a decis să își întrerupă noul turnei mondial, după ce în luna iunie a dezvăluit că are grave probleme de sănătate, potrivit ziare.com.

Cântărețul, în vârstă de 28 de ani, a mărturisit că suferea de paralizie parţială a feţei.

Justin Bieber a anunţat pe contul de Instagram că suferă de sindromul Ramsay Hunt. Este vorba despre o afecţiune neurologică rară, care conduce la paralizarea unei părți a feţei, fiind cauzată de o reactivare a virusului varicelă sau zona zoster. Sindromul Ramsay Hunt (de asemenea, cunoscut sub numele de „Herpes zoster oticus”) este o infecţie cu virusul varicelozosterian, din familia virusurilor herpetice şi afectează nervul facial.

Sindromul Ramsay Hunt este de obicei asociat cu o erupţie roşie şi vezicule în interiorul sau în jurul urechii şi timpanului şi, uneori, pe cerul gurii sau limbă. Aceasta este cauzată de reactivarea virusului herpes zoster care a provocat anterior varicela la pacient. În plus faţă de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială şi pierderea auzului în urechea afectată.

Justin Bieber şi-a întrerupt turneul mondial numit „Justice World Tour” timp de câteva săptămâni înainte de a reveni pe scena din Europa şi recent la marele festival Rock în Rio din Brazilia

„În acest weekend am dat totul pentru brazilieni, dar când am părăsit scenă eram epuizat şi mi-am dat seama că sănătatea mea trebuie să fie o prioritate”, a scris artistul canadian, pe Instagram.

”La începutul acestui an, am vorbit despre bătălia mea cu sindromul Ramsay-Hunt, în urma căruia o parte din față mi-a fost paralizată. Ca urmare a acestei afecțiuni, mă simt incapabil să duc la bun sfârșit turneul din America de Nord. După ce m-am odihnit și am vorbit cu medicii, cu familia și cu echipa mea, am venit în Europa pentru a continua turneul. Am susținut șase concerte, însă am depus un efort uriaș.”, a declarat Justin Bieber.

El a spus că simte nevoia să se odihnească pentru a-și reface starea de sănătate.

„Aşa că o să fac o pauză în turneul meu, deocamdată (…) O să fie bine, dar trebuie să mă odihnesc ca să mă simt mai bine”, a mai declarat artistul caadian. Justin Bieber nu a oferit detalii privitoare la o dată de reluare a concertelor care ar fi trebuit să aibă loc până în luna martie a anului viitor.

Turist american, amendat pentru că a mâncat înghețată pe treptele unei fântâni din Roma