28 de migranți prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

Cetăţenii erau din Bangladesh, Siria, Palestina, Yemen şi Egipt.

Poliţiştii de frontieră au depistat 28 de cetăţeni străini care erau ascunşi în două autovehicule pentru a trece ilegal în Ungaria, informează, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, potrivit g4media.ro.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cele 28 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, erau intrate legal în ţara noastră în baza documentelor personale

. Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cei 28 de cetăţeni erau din Bangladesh, Siria, Palestina, Yemen şi Egipt.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania care se deplasa pe ruta Turcia – Germania şi un cetăţean turc, şofer al unui automarfar ce transporta utilaje din Turcia cu destinaţia Cehia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, în total, douăzeci şi opt de cetăţeni străini”, precizează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Ambalaje de sticlă colectate la Sfântu Gheorghe, în schimbul unei sticle de apă minerală sau bere