Donald Trump
Donald Trump

18 documente clasificate top secret, peste 50 secrete și 31 confidențiale au fost confiscate de FBI la începutul lunii august, ca urmare a percheziției la reședința lui Donald Trump, din Mar-a-Lago, Florida.

Deși acestea i-au fost solicitate în repetate rânduri, fostul șef de stat american a ignorat apelurile de a le returna după ce a părăsit Casa Albă.

Informații despre armele nucleare ale unei țări străine

Printre documentele găsite de FBI în data de 8 august 2022 se numără și unul „descriind forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare”, potrivit Washington Post. Totuși, cotidianul american nu furnizează alte informații, motivând că sursele nu au menționat la ce țară străină se referă.

Operațiune fără precedent pentru un fost președinte american

Donald Trump a denunțat percheziția de la reședința din Mar-a-Lago drept un act „ilegal și neconstituțional”. De asemenea, fostul șef de stat consideră că acțiunea FBI a fost mai degrabă motivată politic.

În sprijinul său, o judecătoare a ordonat luni desemnarea unui expert independent care să se ocupe de examinarea documentelor confiscate la începutul lunii august. Așadar, anchetatorilor FBI le este interzisă temporar utilizarea lor în ancheta penală.