Omul de afaceri de 50 ani din Cluj nu se află, potrivit datelor, la prima sa abatere, ademenirea minorelor cu daruri consistente făcând parte din metoda lui de „seducție”.

Profitând de starea materială proastă a familiilor destrămate, însă și de starea emoțională precară a minorelor, omul de afaceri din Cluj obișnuia să cumpere servicii sexuale de la acestea, ademenindu-le cu întâlniri cu vedete din showbiz, cu promisiuni cu privire la o viitoare carieră artistică a acestora și cu plata chiriei pentru familie, în anumite cazuri. Cu alte cuvinte, omul studia terenul și se adapta în funcție de situație.

Cam ce i s-a întâmplat, de altfel, și minorei de 14 ani în cauză care, cu acordul mamei ei, a început o relație sexuală în 2018 cu omul de afaceri de 50 ani.

„Actele sexuale s-au desfăşurat în locuinţa persoanei vătămate minore cu acordul mamei persoanei vătămate, inculpata T.E.A., care a înlesnit această activitate şi a sporit autoritatea inculpatului C.M. asupra persoanei vătămate.”, se arată într-un document din rechizitoriu.

Din materialul probator rezultă că persoana vătămată a fost în diverse concedii prin România împreună cu inculpatul şi este foarte probabil ca acesta să fi întreţinut raporturi sexuale şi în afara imobilului din Dej.”, se arată în referatul de arestare pe numele omului de afaceri de 50 ani, acuzat de act sexual cu un minor.

Sindromul Stockholm

Astfel, omul de afaceri a reușit, într-un timp extrem de scurt, să o acapareze emoțional, atât pe mama minorei, căreia i-a promis un trai mai bun în schimbul favoririlor sexuale de la fiica minora a acesteia, plătindu-i chiria de 300 euro a unui apartament din Dej, cât și pe minoră, căreia îi dăruia cadouri scumpe.

Mai mult decât atât, minora pare să fi deprins un oarecare atașament emoțional de omul de afaceri în culpă, după arestarea acestuia, manifestându-și dorința de a-l vizita.

Sindromul Stockholm se dezvoltă atunci când victima unei răpiri sau a unui abuz se atașează emoțional de cel ce i-a făcut rău, ajungând să-i justifice atitudinea.

Citește și: Bogdan Giuseppe, trimis în judecată pentru 31 de violuri, continuă să racoleze fete în Piața Unirii

#News