Declic nu rămâne pasiv și nici noi nu ar trebui. Campanie după campanie, semnătură după semnătură, Declic reușește să informeze, să unească și să salveze. Ni se demonstrează din nou că suntem la doar un click distanță de lupta împotriva mafiei lemnului.

S-a furat ”ca în codru” și continuăm să rămânem fără paduri. Se fură ”ca în codru” și nu-i vedem pe vinovați.

Am dormit și noi și au dormit și cei care ar fi trebuit să se ocupe de legi. Și de aplicarea corectă a legilor. Au dormit magistrații, jandarmii, poliția, prefecții, președinții consiliilor județene. Au dormit politicienii și președintele țării. Mă gândesc că, poate, o veste bună de la Declic îi la trezi:

”Vești foarte bune pentru păduri!

Proiectul de lege pornit de la petiția Declic prin care cerem modificarea definiției materialului lemnos în Codul Silvic a fost adoptat de Senat! S-a votat, în UNANIMITATE, pentru.

Află mai multe și semnează petiția aici: https://stiri.declic.ro/lege-pt-padure-fb5mai

Suntem la un pas de adoptarea unei legi care va bloca furtul de lemn prin tocarea acestuia. Mii de tocătoare industriale nu vor mai transforma lemnul furat în praf. Asta dacă și Camera Deputaților, forul decizional, va adopta proiectul de lege inițiat de parlamentarul USR Mihai Goțiu, ca răspuns la solicitările din petița Declic.

Proiectul de lege adoptat astăzi de Senat cere, la fel ca petiția semnată de 23 000 de membri Declic, modificarea legii silvice prin includerea în categoria materialelor lemnoase a tocăturii de lemn și a altor produse lemnoase. Acestea au acum statut de marfă banală ceea ce permite hoților să toace mii de metrii cubi de pădure, să transporte lemnul furat ascuns sub prelată și să-l vândă cu aparență de legalitate”.

Vorbim de incompetență în funcții înalte și de un genocid ecologic. De hoție, de bani, de ilegalitate. De oameni care se îmbogățesc (peste noapte) prin distrugerea geografiei. De oameni care au uitat să iubească mediul înconjurător, de incompetență, de inconștiență, de prostie. Dincolo de lupta Declic, ar trebui făcute multe modificări în constituție și multe modicicări în mentalitatea unora dintre noi.

Dar mă tem că nici măcar lobotomia nu ajută în multe dintre cazuri.

Citește și: USR apără pădurile tăiate pe bandă rulantă

#News