USR trage un nou semnal de alarmă și, de data asta, nu e vorba doar de politică. Da, sunt partide, sunt termeni politici, opoziții și planuri. Știu că am fi tentați să credem în ideea de campanie. Dincolo de interese, dincolo de cei care arată cu degetul și de cei care sunt arătați cu degetul, suntem și noi. Și fiecare dintre noi are nevoie de protecție, de un cămin, de o siguranță. De natură.

Am mai abordat subiectul copacilor tăiați. Am mai vorbit despre natura distrusă. Și de interese. Și de campanii. De data asta vorbesc despre USR și o țară adormită. Și despre protecția desființată:

Desființarea Gărzii Forestiere Naționale este o eroare

Trebuie să demascăm din nou ipocrizia PNL pe tema tăierilor ilegale de păduri. Vă vine să credeți sau nu dar Guvernul PNL vrea să oprească defrișarea pădurilor prin desființarea Gărzii Naționale Forestiere. O aberație!

Astăzi a fost respinsă definitiv în Parlament o ordonanță a Guvernului PNL care golea de atribuții Garda Națională Forestieră și desființa practic instituția care coordonează gărzile forestiere locale. Ministrul Mediului Costel Alexe, care trebuie să dea câteva explicații publice după ultimele investigații jurnalistice, voia să stabilească el din pix ce resurse vor fi alocate către gărzile forestiere în lupta împotriva infracțiunilor silvice.

Deputații USR Cornel Zainea și Daniel Popescu au atras atenția de la tribuna Parlamentului că nu este în regulă ca activitatea gărzilor forestiere să fie controlată din pixul unui politician care poate fi influențat de diverse grupuri de interese.

Mafia lemnului este reprezentată de grupurile puternice de interese care împiedică adoptarea în România de legi pentru protecția cu adevărat durabilă a pădurilor. Aceste grupuri determină voința politică sau lipsa voinței politice, în funcție de context. Altfel, care ar fi motivele pentru care parlamentarii amână la nesfârșit adoptarea unui proiect de lege cu impact real asupra tăierilor ilegale de păduri, o chestiune cerută de o țară întreagă?

Proiectul USR, DNA-ul Pădurilor, așteaptă votul pe ordinea de zi”.

Oamenii înțeleg prin USR doar un nume: Barna. USR nu este doar Barna. Știu, e greu de separat un membru important de restul partidului. E greu de crezut că o uniune nu înseamnă doar un nume. E greu să conduci fără un lider. Dar hai să privim dincolo de politică. Problema intervine atunci când nu mai vedem pădurea de copaci. Și problema și mai mare e că pădurile în România chiar nu se mai văd.

Pădurile sunt pe cale de dispariție și ar trebui protejate de lege. Exact cum e protejată floarea de colț. Nu mai contează partidul care le protejează, care le apără, care alege să facă un bine. Nu mai contează nici numele, alianțele, campaniile. Contează doar că există (încă) niște oameni care vor geografia lăsată așa cum este. Independent de partid.

Citește și: Ionel, Costel și pădurile României

#News