Adrian Năstase

ADRIAN NĂSTASE a fost pe rând: profesor, președinte PSD, prim-ministru, sinucigaș fără izbândă și, în cele din urmă, deținut. Ca mai apoi să revină la libertate, poziționându-se într-un cotlon umbrit, de unde mai scoate din când în cand capul. Ca de exemplu acum, când Năstase se simte nedreptățit. Mai pe larg, acesta susține că ar avea o problemă nerezolvată la CEDO de vreo 6 ani, timp în care nu i-a păsat nimănui suficient de tare pentru a-l ajută. Și ce să vezi, vine Kovesi, dă Statul Român în judecată și-n doi ani se rezolvă, bașca mai iscă și un mic tsunami în justiție.

Năstase: „se pare că nici CEDO nu mai este sub acoperire”

„Dacă vă uitaţi pe răspunsul CCR rezultă foarte clar că CEDO s-a pronunţat pe o altă temă, nu pe cea legată de decizia Curţii. Iar ca să citez un prieten de-al meu, nu-i dau numele ca să nu îi fac probleme, se pare că nici CEDO nu mai este sub acoperire. E totuşi ciudat cum s-a dat această decizie, ce vizite s-au făcut la Bucureşti într-o anumită perioadă, ce s-a întâmplat cu cererea de recuzare a unuia dintre judecători. Iată că CEDO are diferite viteze de lucru. Şi spun lucrul ăsta cu o admiraţie la cum lucrează CEDO. Eu am o plângere la CEDO de 6 ani şi ea încă nu a fost soluţionată. Bănuiesc că în alte situaţii, în condiţiile în care trebuie clarificate anumite lucruri, CEDO poate să funcţioneze mai repede.

În ceea ce priveşte epuizarea căilor interne, eu cred că aici dna Kovesi, putea să meargă pe o completare prin contenciosul administrativ a deciziilor repective, a decretului. Nu a dorit să meargă din câte am înţeles pe formula asta. Eu am impresia că a fost o neînţelegere, ca să nu spun altfel, a fost o modalitate probabil de a transmite această speţă la CEDO, CEDO a vorbit despre drepturile fundamentale, asta este specialitatea sa. Aici la CCR subiectul a fost altul. Aşa încât, cred că au fost nişte probleme de traducere în momentul în care s-au făcut hârtiile”, a afirmat Adrian Năstase.

Citește și: Jandarmeria plătește ”simbolic” după 10 august 2018

#News