Vremea babelor, zile mofturoase și schimbătoare

Vremea se schimbă radical în țara noastră în următoarea perioadă, potrivit noilor avertizări din partea ANM. Astfel, dacă până acum am avut parte de vreme frumoasă și călduroasă, vreo câteva zile de-acum înainte nu vom mai avea parte de soare prea mult, acesta fiind înlocuit cu temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm și de ploi o serie de ploi.

Temperaturi de 12-13 grade Celsius

Începând de astăzi, de la orele 16:00, până marți la orele 23:00, vorbim despre cantități de ploaie ce vor depăși 15L/metrul pătrat, în unele zone chiar și mai mult de atât. Zonele afectate vor fi cele de Sud însă și parțial în Sud-Est, aici putând apărea chiar și grindina.

Vântul va crește și el în intensitate, în ziua de 10 martie 2020, acesta putând ajunge până la viteze de 45-55km/oră, izolat chiar și la 60 km/oră.

S-au decalat babele, se pare

Dacă în mod obișnuit, zilele babelor se desfășoară între 1-9 martie, iată că anul acesta avem parte de vreme nehotărâtă abia la finalul acestora, începând de astăzi, 8 martie, până pe 10 martie. Norocosi cei ce au apucat să-și pună baba înainte de 8 martie!

Citește și: Nevaccinarea e selecție naturală?

#News