Nevaccinarea/retincența la vaccinare a luat amploare în ultimul timp. Nu știu dacă e inconștiență, încăpățânare prostească sau noul trend de hipsterealo-stupizenie paranoidă, dar din ce în ce mai multe persoane se bat cu pumnul în piept că nu-și vor vaccina copiii.

Să ne înțelegem că nu vorbim despre cazurile de copii nevaccinați pe motiv de lipsă de educație a părinților. Ăia nu știu pe ce planetă trăiesc, darămite că un vaccin le protejează viața. Vorbim de oameni educați. Cu facultăți și masterate, care protestează și se împotrivesc vaccinării.

Ultimul lanț de anti-vacciniști a fost chiar un lanț uman. Vreo câțiva participanți (cifrele diferă, în funcție de cine le anunță) s-au adunat sâmbătă, 7 martie, în jurul Palatului Parlamentului, să protesteze împotriva legii vaccinării obligatorii. Că nu le spune lor statul că trebuie musai să se vaccineze, că le îngrădește dreptul la libera exprimare și liberul arbitru și, una peste alta, oricum statul e mână-n mână cu Big Pharma, și vrea să ne jupoaie de bani sau să ne îmbolnăvească cu bună știință, ca să ne controleze mai ușor. Paranoia, am zis deja.

Ironic e faptul că ei protestează ca să nu-și piardă liberul arbitru, dar vaccinarea obligatorie e despre copii care, sincer, nu-și prea pot da cu părerea despre dacă vor sau nu să fie vaccinați. Dar știu ei, părinții, mai bine decât medicii ce e bine și ce nu pentru copilul lor.  

Să ne înțelegem că vaccinurile obligatorii pentru intrarea unui copil în colectivitate sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B. Alea pe care le-am făcut fiecare dintre noi, la vârsta potrivită, și nici n-am căpătat boli noi și necunoscute, nici nu ne-am transformat peste noapte în Spider-man. Am crescut, ne-am dezvoltat și, mai important, n-am murit. Pentru că, de la bolile astea, dacă nu ești vaccinat, se moare. Da` mai bine să-ți moară copilul nevaccinat, decât să-ți impună statul să nu moară.

Să vă explic:

  • Ultimul caz de poliomielită la noi a fost în 1992, la un copil nevaccinat. Ultima epidemie de polio a fost în perioada 1980–1982. Poliomielita se consideră, deocamdată, eradicată (la noi). Fără vaccinare, ar putea apărea 200.000 de cazuri în fiecare an, în întreaga lume. Poliomielita omoară.
  • Difteria a fost eradicată în România în 1980. Datorită vaccinării. În 2019 au apărut cazuri de difterie în Ucraina. Foarte contagioasă, difteria la persoanele nevaccinate omoară.
  • Doar în România, în perioada 2016 – 2019, au murit 64 de persoane din cauza rujeolei. Nevaccinate, bineînțeles. La nivel global – în 2018 = 142.300 de decese. Da, rujeola omoară.
  • Tusea convulsivă provoacă 295.000 de decese anual, majoritatea la copii nevaccinați. Tusea convulsivă omoară.

Dar niște persoane în București, și altele în toată țara au protestat împotriva vaccinării obligatorii a copiilor. Ce e mai interesant e că mulți dintre anti-vacciniștii ăștia virulenți sunt vaccinați și și-au vaccinat, la rândul lor, copiii. Dar protestează, că le e îngrădit dreptul de a-și vaccina copiii pentru că vor ei, nu pentru că vrea statul.

Dacă faptul că ei nu-și vaccinează copiii nu ar afecta și pe alții – da, chiar dacă ești vaccinat, poți face rujeolă (de exemplu) doar că o faci într-o variantă ușoară care nu-ți pune viața în pericol și oricât de nepericulos ar fi, tot nu e prea plăcut să te scarpini și să stai în casă 2 săptămâni, doar pentru că unu` a fost inconștient și și-a adus copilul neimunizat în colectivitate, aș spune ”capul lor de pereți”.

Că dacă nu vrei să fii ajutat să nu mori, se cheamă selecție naturală. Și eu sunt fan Charles Darwin.

#News