COVID-19 bagă spaima în social-democrați din nou

Adevărul că nu e de joacă cu COVID-19. Chit că vorbim despre un congres PSD sau despre mulțimi în general, să te afli în zilele noastre într-o adunare de mai mult de 1000 de oameni poate dăuna grav sănătății. Cel puțin asta a declarat de curând Raed Arafat, care a decis să suspende orice eveniment sau adunare ce însumează mai mult de 1000 de persoane. Nu de alta, dar sub 1000 deja se reduce drastic riscul de a fi contactat, sau cum? Vine virusul, se uită la oameni, îi numără, vede că-s 999 și ce spune „Ăștia nu-s 1000, ia să mă car eu!”.

Revenind la PSD, iată că aceștia au decis din nou să amâne data congresului de stabilire a conducerii oficiale a partidului, sugerând încă odată posibilitatea de a se organiza un congres online.

„Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. (…) Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. (…). Am avut săptămâna trecută această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă. Cel puţin până acum am demonstrat şi eu şi domnul Stănescu şi echipa că avem capacitatea organizatorică de a reorganiza partidul şi de a fi partidul pregătit pentru orice fel de alegeri”, a declarat liderul PSD la interviurile DC News, citat de Agerpres.

În ceea ce privește compeția internă, ea nu prea există, așadar probabil că nu prea contează când și dacă congresul va avea loc, întrucât tot Marcel Ciolacu va ieși. Că doar n-o alerga de unul singur ca să ajungă pe locul doi, nu?

„N-am crezut că va exista această posibilitate – să nu fie niciun contracandidat, fiind un partid atât de mare, totuşi îmi doresc să existe o competiţie în partid. (…) Motivul principal a fost coronavirusul. Existând această amânare, am vrut să le explic colegilor cum văd eu lucrurile şi dacă se ajunge până pe data de 21 (martie – n.r.) la aceeaşi unică candidatură să ştie modul meu de abordare. Mi se pare un lucru corect faţă de colegi, să nu fie luaţi prin surprindere de abordarea mea sau de cum văd eu lucrurile”, a adăugat Ciolacu.

Citește și: Evenimentele cu peste 1000 de persoane, interzise

#News