Liviu Dragnea s-a îndrăgostit la Rahova: de cafea și de-o pisică neagră

Prima sa cafea a băut-o anul trecut și era „făcută de niște băieți”

Pentru Liviu Dragnea, perioada de detenție a însemnat pe lângă retragerea din viața politică și una în care să se întoarcă la la paginile istorie, dar și să se îndrăgostească. De o pisică neagră, Pinkey, pe care a salvat-o, dar și de cafea, pe care a descoperit-o abia anul trecut, la Rahova.

Într-un interviu acordat Realitatea, realizat chiar acasă la fostul lider social democrat, Liviu Dragnea s-a deschis în fața telespectatorilor și le-a explicat acestora cum se face o „cafea bună”, asta în contextul în care la prima apariție „pe sticlă” după eliberarea de la Rahova s-a plâns producătorilor că i-au oferit o cafea… mai puțin bună.

„Eu n-am băut până nu am ajuns la Rahova cafea. N-am băut toată viața și acolo am băut cafea și am hotărât să beau cafea bună și să mă și interesez. Am luat-o de la istoria cafelei, când s-a descoperit cafeaua în anii 1000, în Etiopia, de către un păstor. Am băut prima cafea în ianuarie 2020, la Rahova, o cafea făcută de niște băieți”, a declarat Dragnea, din bucătăria sa, unde făcea o cafea la ibric.

Nu doar că a fost curios să guste, dar i-a și plăcut, motiv pentru care le-a cerut „băieților” și câteva recomandări de cafea. „Am zis că trebuie să beau și să iau cafea single origin care este ieftină și se găsește în România, dar nu cumpăr de la multinaționale pentru că este cafea care este certificată de către producător și e curată pe de o parte, pe de altă parte, este mult mai gustoasă când o râșnești și o prepari imediat”, a povestit Liviu Dragnea.

Ceasul rău, pisica neagră

Vorba pare să nu i se potrivească lui Liviu Dragnea, care s-a ales cu un suvenir din penitenciar, mai exact cu o pisică neagră, pe care a trimis-o „pachet” acasă, la Irina Tănase, iubita lui.  „A stat foarte mult timp cu Irina. Iar cât am fost plecat și vorbeam la telefon cu Irina, (n.r.) pisica se întorcea spre telefon și torcea”, a mărturisit Dragnea.

Aparițiile sale, televizate,  din ultima vreme sunt menite să aducă în atenția opiniei publice formațiunea politică (Alianța Pentru Patrie) cu care Dragnea speră să revină pe scena politică după ce îi vor fi ridicate interdicțiile impuse de instanță. Până atunci, orice apariție, orice declarație de a sa este despicată în patru și analizată de cei pe care până mai ieri îi conducea, din fotoliul de șef al PSD, dar și de adversarii politici.  

Citește și: Cutremurele lui Liviu Dragnea