Prezența COVID-19 în Europa a adus Italia pe locul trei în topul statelor afectate, peninsula confruntându-se cu o răspândire alarmantă a infecțiilor. De menționat este faptul că majoritatea cazurilor rămân prezente în nordul țării, în Lombardia.

Școlile și universitățile vor fi închise, iar, pe lângă acestea, se are în vedere anularea evenimentelor publice, închiderea teatrelor şi a cinematografelor. În același timp, toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile din Serie A, se vor disputa fără spectatori.

Prezența COVID-19 în Italia are consecințe și în ceea ce privește frecvența zborurilor. Companiile aeriene au suspendat numeroase zboruri în țară, cu precădere în regiunile de nord. De asemenea, au fost întrerupte și cursele spre Italia, până pe data de 27 martie.

Vorbim de al treilea cel mai afectat stat din lume în ceea ce privește virusul, după China şi Coreea de Sud. Potrivit Agerpres, numărul persoanelor spitalizate este de 1.346, dintre care 295 se află la terapie intensivă. Portivit Protecției Civile, numărul ar fi 79 de morţi şi 2.502 de persoane infectate.

Și pentru că epidemiile au întotdeauna repercusiuni și asupra economiei unui stat, prezența coronavirusului a afectat semnificativ și turismul, acesta fiind în scădere, conform datelor difuzate miercuri de Confturismo-Confcomercio: între 1 martie şi 31 mai sunt aşteptaţi cu 31,625 milioane turişti mai puţini în Italia, ceea ce va duce la pierderi de 7,4 miliarde de euro.

„Situaţia este dramatică pentru tot sectorul”, a precizat preşedintele Confturismo-Confcommercio, Luca Patane, care a adăugat și că „din păcate, plătim consecinţele unei comunicări din partea media mult mai letală decât virusul”.

În ceea ce privește Organizația Mondială a Sănătății, aceasta refuză momentan noțiunea de ”pandemie” dar, cu toate acestea, ministrul sănătății din Germania nu este foarte optimist în ceea ce privește răspândirea virusului:

„Situația se schimbă foarte repede … Ceea ce este clar, este că nu am ajuns încă la apogeul focarului”, a declarat Jens Spahn.

Citește și: Coronavirus financiar cu risc minim. Cîțu dă asigurări

#News