FOTO G4media
FOTO G4media

Gabriela Firea se gândește să închidă școlile din Capitală, după apariţia celui de-al 12-lea caz din ţară, depistat la un bucureştean venit de la Roma în urmă cu 11 zile.

Gabriela Firea se gândește serios la această variantă

”Dacă e cazul ca Inspectoratul (n.r. – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) să anunţe să se suspende cursurile, vom anunţa si vom respecta. Noi ne supunem tuturor deciziilor Comitetului Naţional de Criză. Nu primarul e cel care închide un oraş sau suspendă cursurile, fără să se consulte cu autorităţile naţionale”, a spus Gabriela Firea la Realitatea TV.   

Bucureștean, depistat pozitiv cu coronavirus

Gabriela Firea a vorbit şi despre situaţia în care se află bărbatul de 49 de ani din Bucureşti, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Ancheta a fost realizată de Direcţia de Sănătate Bucureşti şi am înţeles că domnul în cauză a stat la domiciliu, s-a autoizolat. În afară de cele trei persoane, cu care a spus clar că s-a întâlnit, nu ştim alte persoane cu care să fi fost în contact”, a declarat Gabriela Firea la Realitatea TV.   

Edilul-şef al Capitalei a continuat: ”Este vorba de partenera de viaţă şi fiica. Li se vor face analize si vor trebui să stea în carantină. Dacă există semne, vor fi tratate de către medici”.

Citește și Firea le-a pus gând rău miniștrilor PNL. Îi vrea demiși

Despre evenimentele publice cu număr mare de persoane, Gabriela Firea a spus că ”s-au limitat în această perioadă nu ca urmare a unei hotărâri oficiale, ci fiecare instituţie, persoană, au renunţat la multe astfel de evenimente”.  

#NEWS