Sursa foto: Newsnow.ro

Vasile Petrariu, liderul sindicaliștilor STB, a declarat vineri seară că dialogul cu Nicușor Dan și conducerea companiei a fost un eșec, precizând că primarul general al Capitalei nu a vrut să stea nici măcar un minut la masa dialogului. El e de părere că nu a intenționat „niciodată să rezolve conflictul.”

 „Concluzia discuţiilor e una singură. Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuţie şi a pus condiţia că preşedintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuţie. În condiţiile astea, e normal că colegii s-au ridicat de la masă şi au plecat”, a precizat liderul sindicaliștilor.

Nicușor Dan: „Sunt foarte multe probleme în STB”

De asemenea, Petrariu a precizat că ceea ce a făcut Nicușor Dan, prin refuzul de a avea un dialog, va duce la o escaladare a conflictului. Ba mai mult, liderul de sindicat a spus că astfel de „poziții belicoase” nu ajută cu nimic.

„Ne ducem la salariaţi să le transmitem această mare realizare, adică întâlnirea cu primarul general. Aşteptăm de la Tribunal decizia de astăzi şi salariaţii vor decide ce vor face în perioada următoare”, a declarat Vasile Petrariu, vineri, după cea de-a doua rundă de discuţii convocată la Primăria Capitalei.

Mai mult, Petrariu a avut și un mesaj către călătorii afectați de greva ce durează de două zile, precizând că angajații STB au fost aduși în această situație de conducerea STB și de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Reamintim că și astăzi, 21 ianuarie, greva angajaților de la STB a continuat, chiar dacă instanța a decis reluarea activității de către șoferi.

De asemenea, Nicușor Dan a declarat, după a doua întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor STB, că vrea ca Parchetul să grăbească cercetarea lui Vasile Petrariu pentru organizarea grevei ilegale ce durează de două zile.

„La întâlnirea de la ora 18.00 am fost informat că în loc să vină reprezentanții muncitorilor din depouri și autobaze, au venit sindicaliștii de la domnul Petrariu. L-am sunat pe domnul Criț să aibă discuția, a durat cinci minute, nu a existat altă solicitare decât demisia domnului Criț, care e o cerere infantilă”, a declarat primarul general al Capitalei, relatează Antena3.

De asemenea, Nicușor Dan a precizat că STB are numeroase probleme, iar rezolvarea lor necesită dialog și „foarte mulți bani.”

„Noi am luat din cheltuieli pe târguri, concerte și alte prostii către STB, am echilibrat-o financiar pentru că era în pragul falimentului”, a declarat Nicușor Dan, după discuțiile cu sindicaliștii.

Eco Sud SA și Nicușor Dan încearcă să scoată și mai mulți bani din buzunarul bucureștenilor