Teatrul Nottara

Anunțul pe care iubitorii teatrului îl așteptau de multă vreme a venit: spectacolele Teatrului Nottara se reiau joi și vor fi susținute pe mai multe scene în aer liber. Spectacolul „Citadela” va deschide, pe 2 iulie, stagiunea estivală a Teatrului Nottara și se va juca pe Terasa de la Teatrul Țăndărică.

„Thailanda”, „Praf de stele”, „Despre olteni cu dragoste”, „Repetiția vieții mele”, „Aici nu-i de joacă” și „Oglinda neagră” se vor juca în această vară în mai multe spații special amenajate pentru a primi publicul în condiții de siguranță, Teatrul de Vară din Herăstrău, Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României, Terasa Teatrului Țăndărică și curtea TVR.

Inițiativa reluării spectacolelor de teatru este susținută de Primăria Capitalei. Primarul general Gabriela Firea a făcut un apel încă de acum două săptămâni ca teatrelor și instituțiilor publice de spectacol să le fie permisă reluarea activității cu public.

„Cultura este esențială pentru viața unui oraș, așa că am decis, împreună cu managerii teatrelor din București, reluarea treptată a spectacolelor cu public, acest anunț fiind așteptat de sute de artiști și mii de bucureșteni. Bucureștiul are la dispoziție, pentru desfășurarea activităților culturale, peste 10.000 de locuri în sălile de spectacol, iar criza sanitară a blocat accesul publicului la reprezentațiile teatrelor”, a declarat Gabriela Firea.

Reamintim că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!

Gabriela Firea a mai spus că, pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituție de spectacol își va lua toate măsurile necesare de siguranță pentru artiști și spectatori, iar programarea spectacolelor va ține cont în permanență de evoluția epidemiologică în plan local și de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestări.

Citește și: Apelul Gabrielei Firea pentru redeschiderea teatrelor nu i-a mișcat pe guvernanți

HashtagNews.ro