Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a vorbit despre mişcarea pe care o apreciază controversată, făcută de către PNL şi USR, atunci când a fost supus la vot bugetul Sectorului 1 pentru anul 2020. Edilul a criticat decizia luată de către USR şi PNL de a boicota şedinţa în care s-a supus la vot bugetul sectorului pe care îl guvernează. 

Dan Tudorache condamnă atitudinea rușinoasă a PNL-USR

„A trecut bugetul. E adevărat că s-au încercat tot felul de tertipuri de către cei de la USR şi de către cei de la PNL. Cei de la USR au votat împotrivă, cei de la PNL şi-au scos consilierii din sală. Eu zic că e inuman. Adică efectiv nu ai argumente, şi atunci îi obligi pe consilieri, ameninţându-i că-i dai afară din consiliu dacă nu se supun deciziilor partidului. Dar doi oameni adevăraţi din PNL nu au ascultat decizia liderului de partid, au stat în sală, au discutat punctual, au venit cu amendamente la buget şi în final bugetul a trecut”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Reamintim că votarea bugetului Sectorului 1 al Capitalei, din 20 februarie, a creat un real scandal, reprezentanții PNL părăsind sala de ședință. În schimb, doi consilieri locali au votat bugetul pe 2020.

Consilieri PNL, puși la zid de conducerea partidului

La vremea respectivă, preşedintele PNL sector 1, Sebastian Burduja, anunța sancţionarea ”drastică” a celor doi consilieri locali care nu au părăsit sala, iar USR Bucureşti afirma că, de câte ori este vorba despre banii bucureştenilor, PNL „face blat” cu PSD.

„Unii nu au înţeles că ceea ce facem este doar pentru a-i sluji pe cetăţeni. Şi vor suporta consecinţele”, a declarat liderul PNL sector 1, Sebastian Burduja, potrivit unei postări pe Facebook a PNL sector 1.

„Biroul Politic al PNL Sector 1 a stabilit o poziţie clară privind proiectul de buget ce a fost discutat în şedinţa Consiliului Local de joi, 20 februarie. Astfel, s-a votat în unanimitate respingerea proiectului de buget PSD şi părăsirea sălii de către consilierii locali PNL tocmai pentru a nu fi părtaşi la un buget făcut în bătaie de joc, un buget care dă liber la risipirea banilor cetăţenilor sectorului 1.”, a mai spus Burduja.

Citește și Orban nu spune NU unei alianțe cu USR-PLUS, cum ar putea bate palma

#NEWS