Al patrulea caz de Coronavirus în România

Iată că a venit momentul ca al patrulea caz de Coronavirus să apară în România. Nu că nu s-ar fi așteptat nimeni ca virusul să evolueze, însă o veste de genul acesta, cu toate că e așteptată, tot parcă te miră un pic.

Este vorba despre un bărbat de 47 ani din Timișoara ce a fost testat de două ori. Deși inițial, testele bărbatului ieșiseră negative, la cel de-al doilea test norocul nu a mai fost de partea sa, ieșind pozitiv. Acesta a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara ce a fost diagnosticată cu temutul virus acum câteva zile. Momentan, bărbatul se află sub supravegherea medicilor. De asemenea, toți cei ce au intrat în contact cu acesta sunt supuși testelor și analizelor.

„Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, a transmis Grupul de Comunciare Strategică.

„Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni”, mai este precizat în comunicat.

La rândul său, Raed Arafat a ținut să facă câteva precizări despre acest caz, cât și despre panica instalată în România:

„Nu există motiv de panică. Persoanele care au fost stabilite să intre în izolare la domiciliu vor rămâne în izolare până la finalizarea perioadei de 14 zile. Dacă au fost contacți direcți, în mod normal se testează la finalul celor 14 zile, deci nu se pune problema din acest punct de vedere că toți vor fi infectați. Apelez la calm. Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor din avion. Nu înseamnă că dacă a apărut unul vor fi toți pasagerii sau în număr mare. Este posibil să mai apară, dar în mod normal vorbim doar despre persoanele care au fost considerate contacți direcți, care au stat în apropiere, iar persoanele respective sunt în izolare la domiciliu”, a explicat Arafat.

„Asta e cel mai important lucru, nu au circulat și nu au intrat în contact cu alte persoane decât cu membrii familiei, care vor continua perioada de izolare la domiciliu”, a mai spus șeful DSU.

Citește și: Reuters anunță: a fost găsit tratamentul pentru coronavirus

#News