Ciolacu, ce fumezi? Preşedintele interimar al PSD a declarat, duminică seara, că votul de învestire a guvernului Orban II este „o mascaradă” şi a reiterat că este exclus ca social-democraţii să voteze un guvern minoritar PNL, el afirmând şi că politicienii nu mai au timp „să se joace”, având în vedere presiunea apariţiei coronavirusului.

Ciolacu, ce fumezi?

„Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine acum, iarăşi avem o agendă paralelă. Oamenii au o agendă a lor, românii sunt speriaţi şi noi politicienii continuăm să avem o agendă paralelă, mai ales o mascaradă.(…) Nu se poate ca un partid politic să propui preşedintelui pentru desemnare un prim ministru şi în aceeaşi şedinţă politică să hotărăşti că nu-l vei vota. Asta e o mascaradă”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că parlamentarii PSD vor veni luni la serviciu, vor fi prezenţi la grupurile parlamentari, iar poziţia lor de a nu participa la votul de învestitură al guvernului Orban II este împărtăşită şi de parlamentari de la alte partide.

„Nu este un boicot propriu-zis. Eu am făcut o solicitare la CCR, o suspiciune de un anumit conflict juridic de natură constituţională şi aşteptăm răspunsul. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR ar spune că preşedintele României nu trebuia să îl desemneze tot pe domnul Orban, care este şi prim ministru interimar şi demis. (…)”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a menţionat că, în contextul apariţiei coronavirusului, politicienii nu au timp „să se joace”, iar cu un guvern interimar şi parlament dizolvat nu se pot efectua legal unele alocări de resurse dacă s-ar ajunge la o criză determinată de o epidemie de coronavirus.

Ciolacu spune că este o chestiune de zile până la apariția COVID-19

„Dacă nu era această presiune cu virusul, poate politicienii ar mai fi avut timp să se joace. Părerea mea este că lucrurile au început să se complice, trebuie neapărat anumite consultări şi luate decizii. Este exclus să stăm cu un guvern interimar până în noiembrie (…). Dacă suspendăm şi Parlamentul, îl dizolvăm nu înseamnă că pleacă acasă. Dacă este dizolvat, Parlamentul nu mai are voie să dea legi organice, numai legi ordinare”, a afirmat liderul PSD.

Citește și Nicușor Dan strâmbă din nas la propunerile PLUS, „aşa va câştiga Firea”

De asemenea, el a spus că „este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia”, adăugând că nu ştie dacă în acest moment autorităţile din România sunt pregătite să facă faţă unei astfel de situaţii.

#NEWS