„E nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor competiții sportive”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a inaugurat Stadionul Arcul de Triumf, al doilea din cele trei stadioane ce vor găzdui EURO 2020. Pandemia a amânat competiția, astfel că autoritățile române au putut să finalizeze parte din aceste obiective, chiar dacă peste termen.

„Sunt bucuros de inaugurarea acestui nou stadion, după cel din Ghencea, urmează cel din Giulești. E nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor competiții sportive, după cum e nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale. Și pentru asta și oamenii din sport și oamenii din cultură au tot suportul meu și pentru asta este necesară o colaborare între Primăria Capitalei și Guvernul României. De mai multe ori, prim-ministrul și-a arătat disponibilitatea pentru o astfel de colaborare. Sunt foarte fericit să fiu astazi aici și să sperăm că ne vedem cu bine cu toții la Euro2020”, a afirmat Nicușor Dan.

O ultimă inaugurare înainte de alegeri

După ce zilele trecute au fost inaugurate diverse obiective, campania electorală s-a încheiat cu încă o „tăiere de panglică”, de data asta a unui obiectiv sportivo-cultural.

„Mă bucur să fiu prezent în această seară la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Sigur că nu e pentru cine se pregătește, ci este pentru cine se califică. Acest stadion, deși este construit ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi, de fapt, templul rugby-ului românesc și va fi dedicat practicării rugby-ului și sperăm să găzduiască Campionatul Mondial de Rugby de tineret în 2022, după cum am discutat cu președintele Federației de Rugby și cu președintele COSR. Stadionul are specificitatea că nu este doar un stadion, ci este primul centru complex de recuperare. Am vorbit cu domnul doctor care ne-a prezentat un centru de recuperare care folosește terapii de toate felurile, de la crioterapie – terapia cu frig, magnetoterapie, ozonoterapie, toate tehnicile de terapie pentru recuperarea sportivilor. De asemenea, are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor, ultimul răcnet, cum se spune. Doresc echipei naționale de rugby multe succese pe acest stadion și să vedem acest stadion cu spectatori cât mai curând, care să susțină performanțele sportului românesc. De asemenea, felicit constructorul. Trebuie să știți că acest stadion a fost finalizat înainte de termenele prevăzute în contract. Finalizarea ar fi trebuit să fie făcută în luna aprilie a anului 2021. Cu toate acestea, stadionul a fost finalizat acum. Vă mulțumesc!”, a spus premierul Ludovic Orban, la recepția Stadionului Arcul de Triumf.

Încă un pas pentru finalizarea „dosarului de candidatură”

„Sunt extrem de bucuros că în seara aceasta inaugurăm al treilea obiectiv asumat în dosarul de candidatură pentru EURO 2020. După calea ferată şi Stadionul Steaua inaugurăm acum un stadion foarte modern. Sunt foarte puţine capitale europene care îşi permit în centrul oraşului, la câţiva metri de Arcul de Triumf, un stadion. Şi sunt foarte puţine stadioane cu dotările pe care le are Stadionul Arcul de Triumf.

Este cel mai modern centru de recuperare sportivă pe care eu l-am văzut şi credeţi-mă că am văzut multe. Construcţia acestui stadion este rezultatul unei munci în echipă. Acest proiect a avut un moment de cumpănă însă împreună l-am depăşit. Mai avem un singur hop, Stadionul Giuleşti, iar atunci vom putea declara închise toate asumările din dosarul de candidatură”, a spus Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului, citat de DigiSport.

Citește și: Stadionul Ghencea a renăscut din propria-i cenușă

#News