Tren
Tren. Sursa foto: ziare.com

Nereguli grave descoperite de comisarii ANPC la un număr de nouă garnituri de tren din București. Acestea au fost oprite de la funcţionare de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), printre deficiențele constatate cu ocazia controlului aflându-se scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalaţiile de aer condiţionat, potrivit g4media.ro.

În urma finalizării controlului, au fost aplicate amenzi în valoare de 30.000 de lei

Conducerea ANPC a comunicat vineri, că a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa. Într-o postare pe pagina de Facebook, președintele ANPC, Horia Constantinescu susține că au fost aplicate sancţiuni, sperând că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. El a rezumat neregulile găsite în câteva cuvinte, și anume o găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. Potrivit lui Horia Constantinescu, mersul cu trenul în ziua de azi este o cursă cu peripeții, CFR-ul părând doar o vacă de muls.

„Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Comisarii ANPC au găsit podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat, scaune din pluş murdare sau pătate cu tetiere şi cotiere rupte

De asemenea,coşurile de gunoi din vagoane erau pline de gunoi, în cazul în care erau golite, nefiind igienizate şi prezentând un strat gros de reziduuri vechi, grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf. Comisarii au mai găsit grupuri sanitare dotate cu vase de wc și lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator, lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere sau uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.

Purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în locurile publice din Italia