Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu a participat astăzi, 8 iunie, la o ședină de lucru prezidată de Titus Corlățean în calitate de președinte al Comisiei de politică externă din Senat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alfred Laurențiu a declarat că s-au dezbătut subiecte legate de situația economică actuală și de problemele de securitate cu care se confrunta astăzi întreaga Europă.

„Am discutat și depre alte subiecte importate precum aderarea României la Spațiul Schengen și despre criza energetică cu care ne confruntam. Discuțiile au fost constructive și zic eu benefice mai ales”, a scris senatorul social-democrat.

„România are un parteneriat strategic cu Franța și o colaborare veche”

Totodată, acesta a susținut că doar prin unitate și efort comun, statele membre Uniunii Europene vor putea trece peste provocările cu care se confruntă comunitatea europeană.

„Cooperarea la nivel parlamentar va continua pe subiectele discutate și nu numai! Diplomația parlamentară joacă un rol extrem de important în colaborarea dintre cele două țări partenere”, a conchis Alfred Laurențiu.

Reamintim că la începutul lunii iunie, senatorul PSD a participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (Atena, 1-2 iunie 2022).

La eveniment au participat delegațiile parlamentelor din Atena, Ankara, București, Podgorița, Priștina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana și Zagreb.

Alfred Laurențiu a precizat că în cadrul lucrărilor, delegația românia și-a exprimat sprijinul pentru integrarea participanților din Balcanii de vest și a arătat sprijinul pe care îl acordă Ucrainei pentru a continua exporturile și a reduce criza alimentară la nivel global.

„Am avut o discuție foarte bună și constructivă cu președintele Parlamentului Elen Constantine An. Tassoulas, legată de cooperarea foarte bună a României și Greciei la nivel parlamentar și guvernamental și totodată despre eforturile pe care trebuie să le facem în perioada următoare, la nivel european, pentru a putea trece cu bine peste criza energetică, economica și de securitate cu care ne confruntăm”, a scris Alfred pe o rețea de socializare.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu a participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est