Sursa foto: Youtube ( captură video )

Actorul american Matthew McConaughey a vorbit, la Casa Albă, despre tragedia ce a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Texas, Unvalde. Actorul a cerut, din nou, un control mai strict asupra armelor și creșterea vârstei de la care pot fi deținute, informează Digi24.

De asemenea, McConaughey a precizat că una dintre victime a fost identificată doar după bascheții verzi pe care desenase cu carioca o inimioară. Actorul a fost invitat de președintele Joe Biden pentru a ține un discurs privind problemele pe care Statele Unite le are din cauza armelor.

„Haideți să facem ca pierderea acestor vieți să conteze”

Starul de la Hollywood a vorbit despre victimele tragicului eveniment ce a șocat opinia publică, afirmând că una dintre fetițe, Maite Rodriguez, de doar 10 ani, a fost indentificată după bascheții verzi pe care îi purta și desenase pe ei o inimioară, semn de dragoste față de mediul înconjurător.

„Există un sentiment că poate există o cale viabilă de urmat. Părţile responsabile din această dezbatere par a fi cel puţin angajate să se aşeze şi să aibă o conversaţie reală despre o cale nouă şi îmbunătăţită de urmat”, a mai declarat actorul.

McConaughey le-a cerut politicienilor, în special celor din Congres care s-au opus de-a lungul timpului legislației privind armele de foc, să își schimbe modul în care-și abordează munca în remarci care nu au vizat niciun partid. Mai mult, îndrăgitul actor a mai precizat că „nu putem fi cu adevărat lideri dacă trăim doar pentru realegere.”

Reamintim că 21 de persoane, dintre care 19 copii, au fost uciși la o școală primară din Unvalde, Texas, de un tânăr de 18 ani. El a intrat în școala unde învățau copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Joe Biden  a declarat „că este timpul să transformăm durerea în acțiune”, precizând că nu se mai poate amâna o discuție cu privire la schimbarea legii armelor.

De asemenea, fostul președinte american Donald Trump a declarat că este nevoie ca poporul american să primească mai multe arme pentru a se putea apăra în fața celor au de gând să tragă în oameni nevinovați.  

Citește și articolul: Japonia îl avertizează pe Putin: folosirea armelor nucleare va aduce „iadul pe pământ”