Sursa foto: Facebook. Alfred Laurențiu

În perioada 1-2 iunie, senatorul PSD Alfred Laurențiu a participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, la Atena, organizată de Parlamentul elen.

La eveniment au participat delegații din Ankara, Podgorița, Priștina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana și Zagreb, dar și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Grecia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alfred Laurențiu a precizat că lucrările au fost deschise de președintele Parlamentului elen, Constantine An. Tassoulas. Acesta a trecut în revistă activitățile și realizările președinției elene.

Delegația română a exprimat sprijinul pentru integrarea participanților din Balcanii de Vest

Senatorul PSD a menționat că au fost adoptate rapoarte și rezoluții pe mai multe teme:

  1. oportunități pentru dezvoltarea de proiecte culturale active în Sud-Estul Europei;
  2. apărarea drepturilor omului și, în special, a drepturilor grupurilor vulnerabile;
  3. economiile din Sud-Estul Europei după pandemie: mize și perspective.

Totodată, Alfred Laurențiu a mai precizat că delegația română și-a exprimat sprijinul pentru integrarea participanților din Balcanii de Vest.

„În cadrul lucrărilor, delegația română și-a exprimat sprijinul pentru integrarea participanților din Balcanii de Vest, și-a arătat sprijinul pe care îl acordă Ucrainei pentru a continua exporturile și a reduce, astfel, criza alimentară la nivel global, precum și măsurile luate pentru asigurarea securității energetice, cu respectarea angajamentelor asumate pentru combaterea schimbărilor climatice”, a scris senatorul PSD.

De asemenea, a fost adoptat Programul de activitate pe perioada viitoarei președinții AP SEECP 2022/2023, ce va fi deținută de Podgorița.

De asemenea, la finalul sesiunii, Alfred Laurențiu a participat la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității și a discutat cu președintele Parlamentului elen.

„Nu in ultimul rând doresc să menționez că am avut o discuție foarte bună și constructivă cu președintele Parlamentului elen, domnul Constantine An. Tassoulas, legată de cooperarea foarte bună a României și Greciei la nivel parlamentar și guvernamental și totodată despre eforturile pe care trebuie să le facem în perioada următoare, la nivel european, pentru a putea să trecem cu bine peste criza energetică, economică și de securitate cu care ne confruntăm”, a concluzionat senatorul PSD.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu: „Datoria noastră de părinți este să ne ajutăm copiii și să-i susținem pentru a reuși”