Oana Gheorghiu: „Revolta e doar în capul nostru”

Fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, deranjată de atitudinea lui Raed Arafat

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, susține că tragedii precum cele de la Colectiv, Piatra Neamț și Matei Balș se întâmplă deoarece oamenii sunt pasivi. Revolta este doar în capul nostru, spune Gheorghiu, într-o postare pe o rețea de socializare. Reacția Oanei Gheorghiu a venit după ce secretarul de stat, Raed Arafat a declarat nervos că „revolta este în capul dumneavoastră”, câdn a fost întrebat de jurnaliști de posibilitatea ca după „cazul Piatra Neamț” situația să se repete.

Oana Gheorghiu a scris mesajul după producerea tragediei de la Matei Balș și a amintit despre accidentele de la Siutghiol și Colectiv.

Așa e, REVOLTA E DOAR ÎN CAPUL NOSTRU. Pentru că acolo am decis noi s-o ținem. Au murit oameni în Apuseni. Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oamnei la Siutghiol. Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oameni la Colectiv. Au murit în spitale, răniți din Colectiv, din cauza ambiției de a nu-i duce afară, pentru că avem de toate. Ne-am revoltat în capul nostru

Oana Gheorghiu, pe Facebook

Fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu atrage atenția și asupra investițiilor ineficiente făcute în sistemul medical.

„Se strică avioane și elicoptere care transportă pacienți grav. Ne revoltăm în capul nostru. S-au plătit în avans 4.000.0000 de euro fără a mai primi vreodată echipamentele medicale. Ne-am revoltat? Măcar în capul nostru am făcut-o? S-au achiziționat zeci de camioane, de așa-zisă terapie intensivă, imposibil de folosit iarna și pe tremen lung. Nici măcar în capul nostru nu ne-am revoltat. Acceptăm, mergem mai departe și sperăm mereu că nouă nu ni se poate întâmpla nimic așa de rău. Câțiva se revoltă. Prea puțini pe bune, cei mai mulți în capul lor”, a mai scris Oana Gheorghiu.

Tragedia de la Piatra Neamț, de la jumătatea lunii noiembrie, în urma căreia au murit 10 pacienți infectați Covid din Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, nu le-a lăsat indiferente pe fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Din donații va fi construit un spital modular ATI, astfel încât pacienții Covid să aibă acces urgent la aceste servicii.

„Spitalul Județean Piatra Neamț are nevoie de ajutor, pacienții cu forme grave de COVID, și nu numai, trebuie să aibă urgent acces la serviciile de terapie intensivă. Am fost aici cu o echipă completă de specialiști în instalații sanitare, electrice, ventilație și gaze medicale, pentru a găsi cea mai bună soluție. Și cea mai bună soluție este un spital modular ATI, cu toate facilitățile necesare unui astfel de serviciu medical, în curtea spitalului județean”, a anunțat Oana Gheorghiu pe pagina ei de Facebook, în noiembrie.

Citește și: Arafat se enervează: „Este revoltă în capul dumneavoastră!”