Vlad Popescu: „Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic”

Revolta deputatului se îndreaptă atât spre autorități, cât și spre românii ce tolerează situațiile ce au dus la astfel de tragedii

Vlad Popescu, deputat de Suceava, cere tututor aflați acum pe scena politică să lase deoparte toate luptele politice și să își aducă aminte promisiunile pe care le-au făcut oamenilor pentru un vot în plus. Acel dram de siguranță al zilei de azi, al zilei de mâine, dar mai ales accesul la un sistem medical care vindecă, nu ucide. Declarația lui Vlad Popescu a venit pe fondul tragediei de la Institutul „Matei Balș”, în urma căreia cinci pacienți și-au pierdut viața.

„Observ că de fiecare dată, la fiecare tragedie, se încearcă să se arunce vina pe unul sau pe altul, dar toți politicienii ajunși în funcție uită datorită cui au ajuns acolo. Mă refer la oamenii simpli, care s-au dus și i-au votat. Uită că există un Dumnezeu deasupra tuturor, în fața căruia, mai devreme sau mai târziu vor răspunde toți. Vedem aceiași politicieni care erau în funcții și în urmă cu ceva ani, care atunci voiau neapărat să găsească un vinovat și care acum nu mai fac acest lucru. Nimeni nu își mai asumă, nimeni nu își mai dă demisia, toți vor să rămână în funcții. Nu e ciudat cum și-au schimbat radical discursurile în situații identice sau chiar mai grave? Ce s-a întâmplat după incendiul din noiembrie 2020 de la Piatra Neamț? Și-a dat vreun primar demisia? Sau vreun prim-ministru? Sau cineva, oricine? Răspunsul îl știți.”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că teama de infecțiile intraspitalicești sau chiar de moarte ține mulți români departe de spital, un lucru atât de greu de acceptat 2021. „Am ajuns în punctul în care alegem să ne tratăm acasă, de frică să nu căpătăm vreo infecție din spitale. Am ajuns în punctul în care ne tratăm acasă, de frică să nu ne nimerim într-un salon care ia foc din cauza nepăsării celor care ne conduc! Cunosc mulți oameni care s-au dus la spital să se trateze și s-au întors mai bolnavi decât erau înainte să ajungă acolo. Nu este posibil ca în 2021, români care merg în SPITALE DE STAT să se trateze, ajung să fie arși de vii. Oameni care își pun viața în mâinile autorităților, ajung să nu mai vadă lumina zilei. Nu s-au dus acolo de plăcere, ci pentru că sperau să fie vindecați”, a mai scris Vlad Popescu.

Mai mult, acesta s-a arătat revoltat de atitudinea celor aflați în funcții, care doar își apără scaunele, care promit investiții, mai ales în sistemul de sănătate, dar în același timp arată și spre oamenii de rând, care au tolerat astfel de situații, au „acceptat vinovații pe ei i-au arătat cu degetul ca fiind vinovați, deși respectivii nu greșiseră cu nimic. Dar așa suntem noi, româanii. Vrem neapărat să vedem un cap tăiat, chiar dacă cel căruia i se taie capul este nevinovat”.

Deputatul a mai declarat că își dorește ca cei aleși în funcții publice să fie patrioți. „Vreau să avem președinte, premier, miniștri, primari, prefecți care iubesc românii cu adevărat. Care își iubesc patria și luptă pentru binele ei! Vreau să avem oameni competenți în spitale, medici profesioniști, dar pentru asta autoritățile trebuie să le ofere condiții decente de muncă și salarii pe măsură. Este timpul să vă treziți! Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic!”, a concluzionat Vlad Popescu.

Citește și: Cîțu: „Ieșiți din birou și vă faceți treaba. Altfel, plecați cu toții acasă”