Vlad Popescu a jurat credință României

Deputatul de Suceava a fost „uns”, într-o ședință maraton

Social democratul Vlad Popescu, deputatul ales în circumscripția nr 35 Suceava, a depus jurământul de credință față de România, în fața plenului Camerei Deputatilor. Astfel, a fost oficializat, iar de acum se poate apuca de muncă, să îndeplinească tot ce a promis sucevenilor, în campania electorală.

„Jur credinţă patriei mele România.

Jur să respect Constituţia şi legile ţării.

Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor.

Aşa să mă ajute Dumnezeu!”

Vlad Popescu, deputat PSD

Acesta a fost jurământul care s-a auzit până târziu, în noapte, înt-o ședință maraton a Camerei Deputaților.

„Jur în fața dumneavoastră, a românilor, ca voi apăra democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Funcția de deputat este o onoare, dar mai ales o mare responsabilitate. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii pe care mi-ați acordat-o prin votul dumneavoastră”, a scris Vlad Popescu, pe pagina sa de Facebook.

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie au fost aleși 466 de demnitari, 330 de deputați și 136 de senatori, conform listelor transmise de Biroul Electoral Central.

PSD deţine 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, PNL – 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor. Alianţa USR PLUS are 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (PAUR) – 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor. De asemenea, 18 mandate de deputat au fost atribuite reprezentanţilor minorităţilor naţionale.

Citește și: Vlad Popescu: „Voi ați votat, acum este rândul nostru să ne apucăm de muncă”

#News