Profil de candidat – Vlad Popescu, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Cu toate că Vlad Popescu este fiul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, potrivit declarațiilor acestuia, este un politician cu suficientă experiență căpătată din organizarea de campanii electorale, în pofida vârstei sale (31 ani). Își apreciază tatăl și-i este recunoscător pentru tot ajutorul acordat, și spune că, în calitate de membru de partid și, mai mult decât atât, de șef al filialei PPU (social-liberal) Sector 5, a dovedit că poate, la rândul său, să-i egaleze succesul și munca tatălui său, sugerând că aceste caracteristici sunt parte din familia „Piedone”.

Interviu telefonic cu Vlad Popescu, candidat la Camera Deputaților, din partea PSD

Întrucât opinia publică trebuie să știe, direct de la politicieni, motivul pentru care candidează, Vlad Popescu ne-a răspuns la telefon și nu s-a sfiint să răspundă chiar și întrebărilor incomode.

HashtagNews.ro: De ce candidați? Care sunt prioritățile și care sunt proiectele de lege pe care doriți să le inițiați, în cazul în care ajungeți deputat?

Candidez pentru a-mi putea prezenta și susține proiecte și pentru a promova doctrina social democrată. Cel mai important proiect pe care vreau să îl propun și sustin în Parlamentul României este, cum am mai zis, „VOTUL DE BLAM”. Iar ca proiect de grup, nu poate fi decât unul singur: România și, în cazul meu, Suceava.

Într-o declarație precedentă, Vlad Popescu explica noțiunea de „vot de blam”.

Doresc să îmi susțin actualul proiect de campanie, viitor proiect legislativ în Parlamentul României, prin introducerea votului de blam pe buletinul de vot, adică o căsuță alba, unde cetățeanul, votantul român, care își dorește să își exercite dreptul la vot, un drept atât de greu câștigat, nu doar la început de secol XX și aici mă refer la România după 1989. Votul de blam va crește prezența la vot și va reduce voturile nule sau nu va mai irosi votul pe partide care oricum nu reprezintă o doctrină în viața politică autohtonă. Acest lucru poate însemna, nu doar simbolic, cât și real, o palmă data modului prin care partidele, indiferent de natura lor (mari sau mici, parlamentare sau neparlamentare) prezintă oferta electorală cetățeanului român cu drept de vot.

Vlad Popescu, 6 noiembrie 2020, pentru HashtagNews.ro

HashtagNews.ro: De ce la Suceava?

Avand originile în zona Sucevei, am decis să vin și să susțin organizația PSD Suceava. Am fost propus și am ales să vin într-un județ unde, ca să obțin un mandat de parlamentar, pentru a-ți impune proiectele, trebuie să muncești. Cum am contribuit decisiv în câștigarea mandatului de primar al tatălui meu, Cristian Popescu Piedone, așa voi lupta și voi munci, și pentru mine, și PSD Suceava.

De ce PSD?

HashtagNews.ro: Cum de ați ajuns să candidați pentru PSD, de vreme ce v-ați început cariera politică la PPU (social-liberal)?

Ținând cont că doctrina umanistă este o doctrină de centru, iar denumirea corectă este PPU (social-liberal), am ales să-mi continui cariera politică la un nivel superior, candidând din partea doctrinei social-democrate, adică un centru stânga modern. Proiectele mele pentru România și Suceava pot fi susținute și promovate mult mai ferm și sigur în cel mai mare partid al României. Social-democrația reprezintă România.

Asta este viziunea partidului, viziunea organizaţiei noastre, ca pe această listă să existe oameni cu experienţă politică, oameni cu entuziasm, cu tinereţe, oameni care au un cuvânt de spus în viitorul Parlament (…) Vom prezenta programul de guvernare care prezintă siguranţă pentru locurile de muncă, siguranţă pentru un trai mai bun şi pentru un salariu decent

a spus Eugen Bejinariu

Piedone junior

Vlad Popescu si Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 și fostul primar al Sectorului 4 nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu toții îl știm, ba mai mult decât atât, îi urmărim cu interes activitatea din Sectorul 5, cel pe care îl ia la pas aproape zilnic, după cum promitea în campania electorală de la locale.

HashtagNews.ro: A avut tatăl dumneavoastră, Cristian Popescu Piedone, vreun aport în candidatura pentru parlamentare?

Un aport pentru candidatura pentru parlamentare nu a avut-o doar tatăl meu, ci toată familia și susținerea lor. De asemenea, un aport important l-au avut cetățenii, dar și voturile și susținerea pe care familia mea avut-o de-a lungul timpului. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor.

HashtagNews.ro Care e cea mai mare realizare politică a dumneavoastră, de până acum?

Contribuția decisivă alături de echipa din care am făcut parte la câștigarea alegerilor, indiferent dacă vorbim de Sectorul 4 sau Sectorul 5 al municipiului București, sau de alte competiții electorale. Am muncit și voi munci mereu pentru electoratul meu și pentru toți cetățenii, indiferent de culoarea sau apartenența politică. Popescu Vlad Piedone Junior a fost, este și va fi alături de toți cetățenii – această este cea mai mare realizare a mea.

Cătălin Coman Foto FB

HashtagNews.ro: Primarul localității Fălticeni și-a manifestat refuzul de a vă susține în campanie și v-a numit „Agamiță Dandanache”. Cum comentați și ce mesaj aveți pentru Cătălin Coman?

Cu siguranță Zaharia Trahanache va înțelege după 6 decembrie ce înseamnă echipa PSD Suceava. Obiectivul este mult mai important decât micile dispute locale. Iar obiectivul este Suceava. Cuplul Dandanache-Trahanache merge împreună pentru Suceava și suceveni!

Citește și: Profil de candidat – Cătălin Cristache, pentru Camera Deputaților, din partea PMP

Ce spune internetul despre candidatul Vlad Popescu?

Fiul primarului Piedone a primit loc eligibil pe lista PSD pentru Camera Deputaților

Digi24.ro, octombrie 2020

Pluripartidismul din familia lui Piedone. Vlad Popescu, candidat din partea PSD Suceava

HashtagNews.ro, octombrie 2020

Vlad Popescu răspunde întrebărilor presei. „De ce PSD?” și „De ce Suceava?”

HashtagNews.ro

„Nu-l vom susține pe Agamiță Dandanache!” Răscoală în PSD după ce fiul lui Piedone a fost băgat pe loc eligibil la Camera Deputaților

ziaristii.com

Spirit antreprenorial dobândit la vârsta adolescenței

Primul meu loc de muncă s-a identificat și cu prima mea afacere. Am crescut cu mentalitate de antreprenor, astfel că eu și prietenii mei am reușit să punem bazele unui start-up în domeniul HoReCa. Acest lucru mi-a asigurat, pentru început, banii de buzunar în perioada adolescenței. Ulterior, după ce am reinvestit profitul de-a lungul anilor, această afacere a fost cea care mi-a asigurat un trai decent pentru mine și familia mea, lucru care continuă și în prezent.

Vlad Popescu

Citește și: Profil de candidat – Ana Loredana Predescu, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Hashtag News