Consilierul local Daniela Popa: Primăria condusă de Clotilde Armand este lipsită de transparență în luarea deciziilor

Aceasta a prezentat rezultatele analizei efectuate de către Asociația Funky Citizens

Consilierul local PSD , Daniela Popa continuă să prezinte modul dezastruos în care Clotilde Armand administrează Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina de Facebook, consilierul local PSD dezvăluie că primăria “de sticlă” a „doamnei Armand” ocupă unul din ultimele locuri în clasamentul celor 109 municipalități și sectoare din România în ceea ce privește transparența și participarea publică în procesul de elaborare a bugetelor locale. Consilierul local spune că analiza rezultatelor obținute de Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, nu a fost realizată de către opoziție ci chiar de către reprezentanții societății civile. Este vorba de Asociația Funky Citizens, care a realizat indexarea bugetelor locale pe baza a șase criterii, punctajul maxim posibil acordat fiind de 10 puncte.

Rezultate rușinoase pentru Primăria Sectorului 1

În urma analizării criteriilor luate în calcul, nota generală primită de Primăria Sectorului 1 a fost doar 3. Astfel, în ceea ce privește respectarea termenului de publicare al bugetului local, Primăria Sectorului 1 a primit doar un punct în timp ce tot un punct a primit în ceea ce privește prezentarea anunțului de dezbatere a bugetului local pe site-ul instituției. De asemenea, tot un punctaj de un punct a fost acordat pentru modul de organizare a dezbaterii publice a begetului local și al formatului deschis de organizare a evenimentului. Primăria condusă de Clotilde Armand nu a reușit să obțină niciun punct la capitolele ” termenul de adoptare „al bugetului local și dezbaterea acestuia.

„Primăria “de sticlă” a doamnei Armand, pe ultimele locuri în clasamentul celor 109 municipalități și sectoare din România cu privire la transparență și participare publică în procesul de elaborare a bugetelor locale!”, a scris consilierul local PSD.

Alfred Laurențiu a participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est