PSD sunt, de altfel, cei care au semnalat breșa de trei zile care nu este acoperită de niciun fel de stare: nici de urgență, nici de alertă. Tot ei vin acum să îi ceară președintelui Iohannis să facă ceva și să rezolve această problemă, pentru ca situația să nu se înrăutățească în următoarea perioadă din pricina lipsei vreunei restricții.

Concret, PSD îi cere președintelui să prelungească starea de urgență cu încă trei zile.

„Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârşitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum ştiţi, deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă. Într-un final, Guvernul recunoaşte că a greşit şi încearcă să repare această uriaşă prostie pe care a făcut-o, singura problemă pe care o au este că trebuie să repare legal şi constituţional această prostie şi nu să vină iarăşi cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil.(…)

Pe fond, există o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională, din ceea ce am aflat şi noi de la specialiştii în drept constituţional, şi aceasta se află doar la preşedintele Iohannis. Îl aşteptăm să iasă şi să propună ceea ce trebuie propus, pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ”, a declarat Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu (PSD): „nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”

„Dumnealui ştie mai bine. Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”.

Citește și: Ciolacu muncește pe brânci pentru moțiunea de cenzură

#News