De poimâine vom fi, în sfârșit, liberi! După o stare de urgență în care s-a plâns pe Facebook libertatea câștigată în decembrie `89 și pierdută în martie 2020, e momentul să ne scoatem pârleala. S-a plâns, am zis? Mai aproape de adevăr: s-a lăsat cu păr smuls din cap, kilograme în plus, block-uri, unfriend-uri și mii de comentarii contradictorii. Păreri, teorii ale conspirației, acuzații, și câte și mai câte!

Dacă e să te iei după Facebook, această stare de urgență a fost mai aproape de un al treilea război mondial decât o formă de protecție. Bătalie crâncenă între ”există/nu există virus”, ”cu/fără mască”, ”ne țin în casă/ne protejăm noi pe noi”.

Dar gata! De poimâine, toți nostalgicii zilelor când puteau ieși din casă fără declarație se pot relaxa! Un nou episod stă gata să înceapă: de la stare de urgență, la stare de alertă și câteva reguli simple de urmat:

1. Știți toate declarațiile alea pe care ați fost FORȚAȚI să le completați? La gunoi cu ele! Rupeți-le în bucățele mici, mici de tot. Mai bine! Rupeți toate hârtiile din casă, indiferent ce e cu ele! Facturile neplătite? Actele pe casă? Certificatul de naștere? TOT! E hârtie și poate să vă aducă aminte de DECLARAȚII! Brr! Cel mai sigur să scăpați de toate, să nu aveți flash-uri legate de ”perioada de tristă amintire”.

2. Măștile? La gunoi cu ele! Sigur, cică o să fie în continuare obligatorii în spațiile închise, dar cui îi pasă de reguli? Doar ați văzut deja cum multe amenzi pot fi contestate în instanță. Nu-i problemă de război! Fără mască, liber la inhalat/împrăștiat particule de posibili viruși! Nu s-a inventat încă pandemia care să vă spună vouă să vă acoperiți mândrețe de față!

3. Grupurile de mai mult de 3 persoane sunt, în continuare, nerecomandate. Ce moment mai bun pentru a face o petrecere mare, într-un apartament mic, cu toți oamenii dragi și frumoși, de care ați fost separați în tot timpul ăsta?

4. Nu uitați să strănutați intens pe fiecare invitat. Nu vă vine să strănutați? Tușiți din adâncul plămânilor, să audă și vecinul de peste 2 etaje că nu vă sperie pe voi nici virusul, nici amenda. Posibil s-o puteți contesta și pe aia pentru deranjarea liniștii publice, primite pentru muzică la maximum la 2 din noapte. Petrecerea continuă!

5. E musai să ajungeți în piață. Cea mai îndepărtată și cea mai aglomerată, de preferat. Nu e aglomerată? Dar ce ai mai bun de făcut, decât să stai toată ziua lipit de tarabe, doar-doar s-o aglomera. Și, chiar dacă nu, de la 7 dimineața la 7 seara, cu măcar câteva sute de persoane tot interacționezi. Nu uita să te freci intens și de pubelele celor de la serviciul de curățenie publică. Arată-le că frica de microbi nu e pentru tine!

Ar mai fi și altele dar, pentru moment, cred că nu sunteți pregătiți pentru nivelul următor. Să vedem cum vă descurcați, deocamdată, cu cele 5.

Nu uitați! De la stare de urgență la stare de alertă, mai e doar o zi. Să sperăm, totuși, că nu facem trecerea înapoi, tot peste o zi.

Citește și: Petre Mărunțel și țara lui ”nu e corect”!

#News