FOTO Stirile PRO TV
FOTO Stirile PRO TV

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susținut, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că ministrul Mediului ține secretă informația privind poluatorul industrial ca să-l protejeze pe ministrul Economiei: „Ori au ars păcura intenționat, să provoace poluare (…) și cetățenii să dea vina pe mine (…), ori ca să scape de aceasta”.

Firea le-a pus gând rău miniștrilor PNL

În plus, cei doi miniștri, de la Mediu și de la Energie, ar trebui să fie retrași din echipa guvernamentală, este de părere Firea, care publică pe Facebook şi imagini despre care spune că sunt cu fumul poluant de la CET Grozăvești.

„Ministrul mediului ţine secretă de miercuri informaţia privind poluatorul industrial care ne-a intoxicat duminica trecută spre luni, ca să-şi protejeze un coleg de partid, pe ministrul economiei.

Poluatorul este CET Grozăveşti, în subordinea Elcen – Ministerul Economiei, care a ars o cantitate mare de păcură, într-un timp foarte scurt. Un CET vechi, nu a fost modernizat, filtrele sunt depăşite.

Păcura este intens poluantă, de aceea se folosesc gaze pentru producerea agentului termic necesar încălzirii.

Elcen, în subordinea guvernului, cumpără vara păcură pentru iarnă, ca soluţie de avarie, în caz că rămâne fără gaze sau între două transporturi, în special în iernile foarte grele.

Firea, acuzații grave pe Facebook

Una din două: ori au ars păcură intenţionat, să provoace poluare în Bucureşti, să sară toți parametrii care măsoară calitatea aerului, şi cetăţenii să dea vina pe mine – vă aduceţi aminte cum a şi sărit ministrul muncii pe fb, noaptea ca mincinoşii, să spună că eu îi otrăvesc pe bucureşteni? Uite că îi “otrăveşte” un coleg de-al ei -, ceea ce înseamnă atac direct la adresa sănătăţii bucureştenilor,

Citește și Ludovic Orban se bagă în seamă cu Firea, are răspuns la problemele Capitalei

Sau: au ars păcură multă într-un interval scurt de timp ca să scape de aceasta, dacă tot o aveau în stoc, să mai economisească gaze, nepăsându-le de poluarea Capitalei – ceea ce se traduce prin inconştienţă şi incompetenţă.

Ambele sunt la fel de grave!

Cei doi miniştri, al mediului şi al economiei, ar trebui să fie retraşi urgent din echipa guvernamentală.

Bucureştenii nu vor uita prea curând acest accident ecologic provocat de CET Grozăveşti, în subordinea guvernului.

Vinovaţii trebuie să plătească!”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

#NEWS