fără
FOTO EVZ

Ludovic Orban se bagă în seamă cu Gabriela Firea, căreia i-a transmis un mesaj. Premierul în exercițiu spune că nu e nevoie de o şedinţă CSAT pe tema poluării din București, așa cum a cerut primarul Capitalei, Gabriela Firea. Orban este de părere că este necesar ca Primăria Capitalei şi instituţiile din zona de mediu să ia măsuri pentru a asigura menţinerea poluării în cotele admisibile.

Orban se bagă în seamă cu Firea

„Nu este nevoie de o şedinţă CSAT. Este nevoie ca toţi aceia care poluează să nu mai polueze sau să reducă poluarea sau emisiile, să fie în conformitate cu standardele şi este necesar ca şi Primăria Capitalei şi alte instituţii din zona de mediu să ia măsurile necesare pentru a asigura menţinerea poluării în cotele admisibile”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Răspunsul premierului interimar vine după ce primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis ca situaţia poluării din Bucureşti să fie analizată în cadrul unei şedinţe a CSAT.

„Vom solicita sprijinul tuturor autorităților statului, pentru că dreptul la sănătate și la un mediu curat, sănătos, sunt garantate de Constituție”, a spus Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Citește și Firea știe cine a poluat masiv Capitala: Aștept să spună public adevărul

Firea cere ajutor de la Iohannis și Ciolacu

„Am transmis o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris ceea ce s-a întâmplat în București, între 1 și 2 martie, și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Municipiul București, în cadrul unei ședințe a CSAT”, a adăugat ea.

Firea a mai dezvăluit că i-a scris și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru ca poluarea din noaptea de duminică spre luni să fie analizată și de Comisia pentru mediu din Parlament sau, dacă este cazul, să se constituie o comisie specială de anchetă.

„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l identificăm. Ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.

#NEWS