Ciolacu îl acuză pe președintele Iohannis

Într-un interviu dat de curând, Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis cum că ar fi principalul promotor al crizei politice în care se află atât țara, cât și partidele politice actuale. De asemenea, același Ciolacu afirmă că nu pricepe de ce se pune atât de mult accent pe alegerile anticipate, întrucât, cum România are deja un parlament ales prin vot, un astfel de deranj nu reprezintă o prioritate.

În același set de declarații, Ciolacu reamintește de scrisoarea primită de la Comisia Europeană, scrisoare ce a venit ca răspuns la o sesizare făcută de acesta, în care i se dă dreptate asupra modificării datelor electorale cu destul de puțin timp înainte ca ele să se desfășoare de drept.

”Am luat o decizie, lucru care se vede, nu numai înteriorul PSD, dar și în afară, dar sub nicio formă PSD nu va încălca Constituția și legile țării. În schimb, suntem pregătiți pentru orice tip de alegeri.

Am văzut tot felul de acuze: domnule, au mers pe lege, dar s-au lungit prea mult sau de ce PSD a sesizat CCR. Suntem în opoziție și folosim orice instrument democratic pentru a ne apăra principiile.

Eu am adresat o scrisoare doamnei președinte al Comisiei Europene și răspunsul, pentru prima oară Europa ne-a dat dreptate foarte clar. Este un răspuns tranșant al doamnei președinte și bine venit pentru că în democrațiile est-europene se putea crea un precedent foarte periculos (…) A existat o ipocrizie evidentă pentru că mulți dintre actualii PNL-iști, foști PDL-iști, au fost inițiatorii trecerii de la două tururi la un tur, atunci când le-a convenit. Acum încearcă să păcălească din nou oamenii.

În acest moment, eu nu înțeleg de ce se doresc anticipatele. Nu înțeleg de ce, noi politicienii, mai ales cei de la putere, nu intră o dată pe agenda românilor, iar agenda românilor nu este legată de anticipate (…) Părerea mea este că stabilitate politică putem avea de mâine. Acest atribut aparține președintelui României, el ne poate chema pe toți la Cotroceni pentru a stabilitate. Este clar că această criză este generată de domnul Iohannis și PNL. Atributul încetării crizei politice îi aparține domnului Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu, la DC News Live.

Citește și: Președintele țării participă astăzi la o campanie de împădurire

#News