Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Alin Burcea, vicepreşedintele Asociațiilor Naţionale de Turism, a oferit mai multe ponturi pentru vacanţe reuşite, cu buget redus.

Acesta a explicat care sunt cele mai atractive oferte turistice şi unde îşi pot face românii rezervări pentru destinațiile turistice preferate.

Turism cu buget redus: românii pot alege Grecia sau Turcia

O nouă cercetare, realizată de World Travel & Tourism Counci, arată că turismul şi călătoriile ar putea genera 8,6 trilioane de dolari, la nivel global, în acest an.

Atât relaxarea restricţiilor, cât şi ofertele avantajoase i-au convins pe mulţi să îşi facă planturi pentru vacanţă.

Au fost înscrieri mari pe perioada asta de early booking unde sunt şi tarife mult mai mici. Readuceri 25%-30% în Antalya şi la anumite hoteluri. Sunt reduceri de 50%. Nu sunt deloc de lepădat şi au impact pe bugetul familiei. Cele mai multe înscrieri au fost pe Grecia, aproape duble faţă de 2021. Cele mai mari reduceri au fost până pe 31.12.2021, dar acest early booking se reduce şi merge până la sfârşitul lui aprilie.

Sunt anumiți hotelieri care au nevoie de bani şi o anumită capacitate o vând înainte. Plus că, pe extern, am venit în întâmpinarea oamenilor şi avem avansul de 10%”, a spus Alin Burcea, vicepreşedintele Asociațiilor Naţionale de Turism la Antena 3.

Mai multe state au ridicat restricţiile impuse de pandemie, prezentând oferte atractive pentru vacanţa de Paşte şi pentru sezonul cald

Un raport CNN precizează că mai multe ţări au anunţat planuri de redeschidere. Un exemplu este Danemarca, a cărei populaţie are o rată ridicată de vaccinare de 81%.

Prin urmare, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a ridicat toate restricţiile legate de Covid-19.

De asemenea, Marocul a anunţat planuri de redeschidere pentru turişti începând din luna februarie.