Albena
Albena

Motivul pentru care bulgarii fac bani din turism: marea, litoralul, un zâmbet ospitalier și multă, multă reclamă. Motivul pentru care bulgarii trebuie să pună frână turismului în 2020: Germania.

Pare amuzant și pare fără logică. Pare ciudat pentru că tot ce s-a întâmplat în 2020 a fost pus pe seama coronavirusului și nu pe seama unui stat.

Desigur, are și coronavirusul vina și mândria lui pentru care este vinovat. Doar că stațiunea Albena a început închiderea treptată a hotelurilor ca urmare a scăderii considerabile a numărului de turiști. Și nu pentru că s-ar fi infectat turiștii.

Se pare că Bulgaria ar fi ajuns în această situație după ce Germania a decis să suspende zborurile către coasta de nord a Mării Negre bulgare și a emis chiar o avertizare de călătorie în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, scrie Ziare.com.

”Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă. Până în prezent nu există date privind turiștii infectați. Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500”, a declarat Hristo Penev, managerul complexului Albena, citat de Duma.

Și totuși: există un paradox. Potrivit lui Penev, până acum au existat doar cazuri de infectare în rândul personalului complexului, nu și al turiștilor. Cu alte cuvine, bulgarii ar face orice pentru bani și turism. Ar lua și bani și virus, 2 în 1.

Presa bulgară scrie ca ministrului Turismului, Mariana Nikolova, s-ar fi întâlnit cu reprezentanții turoperatorilor germani, cu care a discutat deschis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe la vacanțe.

Totul a pornit după ce în presa germană au apărut mai multe mărturii cu privire la nerespectarea regulilor de protecție împotriva COVID-19. Locația? Stațiunile de pe litoralul bulgar.

Tot în presa germană au apărut informații despre numărul redus de specialiști din această țară. Adică, în toată Bulgaria nu există mai mult de 160 de specialiști în boli infecțioase. Și, da, adăugăm aici și despre lipsurile din sistem.

”Ce s-ar intâmpla dacă un turist german din Dobrich s-ar infecta cu COVID și ar trebui internat la un spital local? El va fi tratat de un gastroenterolog. Motivul? Nu există un singur specialist în boli infecțioase și / sau pulmonolog în Spitalul Dobrich (ambii pulmonologi au fost spitalizați)”, a scris Mbs News.

Presa a vorbit despre numărul redus de specialiști.

”Acest lucru se poate întâmpla și cu turistul german: să i se refuze internarea în spitalul din Dobrich (pentru ca există 26 de pacienți cu coronavirus acolo) și să fie nevoit să caute un alt spital. Cu toate acestea, el ar trebui să știe că, dacă starea lui se înrăutățește, nu sunt peste tot sisteme de intubație, iar sistemul medical din Bulgaria nu are elicoptere pentru transfer”, a mai scris presa.

Citește și: Traian Bădulescu și turismul: România versus Bulgaria

#News

Foto