Consideri că ai stat prea mult în casă? Alegi răzbunarea. Consideri că restricțiile nu fac altceva decât să te asuprească? Alegi răzbunarea ca armă. Te gândești că nu vei mai putea beneficia de concediu decât în 2021? Liber la răzbunare.

Turismul din răzbunare a început în luna mai, când s-au relaxat restricțiile. S-au înclinat puțin gratiile închisorii, muntele și marea au fost luate cu asalt și, de la 200 de cazuri pe zi, am ajuns să depășim mia de infectați. Ne-am răzbunat noi pe noi.

”Turismul de răzbunare este modul prin care mulți călători la nivel mondial vor să compenseze faptul că au stat închiși în casă pentru o perioada lungă de timp. Astfel că, după pandemie, când poate cu puțin noroc viețile noastre vor reveni la normal, cei care călătoresc frecvent vor pleca și mai des în excursii tocmai pentru a compensa.

Astfel că, și în România ar trebui să ne așteptăm la un val de vacanțe în 2021 sau cu vârf 2022, dar până atunci structurile de cazare, turoperatorii, companiile aeriene trebuie să arate că s-au pregătit cu adevărat pentru turiști și le pot oferi siguranță sanitară de care au nevoie”, a declarat pentru Ziare.com, consultantul în turism Traian Bădulescu.

”În momentul de față, din cauza restricțiilor, românii aleg să călătorească mai mult lângă casă, adică pe distanțe pe care le pot parcurge cu mașînă. De aceea, vedem că turismul local a cunoscut un reviriment major în perioada de vară. Pe lângă destinațiile interne, dar și Bulgaria și Grecia, s-ar putea să vedem un trend accentuat și pe Turcia.

Cu toate acestea, revin și spun că noi am luat-o înaintea trendului mondial. Revenge travel este și despre siguranță, iar ceea ce face o parte din români, in momentul de față, nu are nici o legătură cu siguranță sanitară”, a mai spus Bădulescu.

Poți alege să te răzbuni sau poți alege să călătorești cu calm și în siguranță. Răzbunarea poate duce la o reizbucnire a pandemiei, la haos (în plus) și la paturi (în minus) la Terapie Intensivă.

Citește și: Distanțarea socială te poate apropia de cărți

#News