Ludovic Orban - Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Premierul României, Ludovic Orban, consideră că ”negarea gravității pandemiei este un curent ce se regăseşte şi în alte ţări europene, care pare să aibă drept obiectiv politic ruperea încrederii între autorităţi de orice fel şi cetăţeni”, afirmația a fost susţinut duminică seara, la postul B1 TV, premierul Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, nu doar România se confruntă cu coronascepticismul, ci şi alte ţări la nivel mondial.  

„Coronascepticismul nu este numai în România. Sunt negaţioniştii! Este un curent, despre care, sincer, eu vă spun că nu cred că un om care are o minimă educaţie şi are cât de cât o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite. E adevărat, într-o campanie care se pare că are o gândire, care nu se întâmplă numai în România, ci se întâmplă în multe ţări, şi pare, aşa, că are cam acelaşi scenariu campania asta. Pare că e o campanie parcă e gândită în laborator şi e lansată de pe diferiţi suporţi naţionali în ţările europene. Sunt absurde toate fake-urile acestea care sunt lansate pe online mai ales. Mă bucur că media clasică, media tradiţională, totuşi, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă”, a declarat premierul.

„Parcă scopul urmărit este acela să îi determine pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt! Iar cu cât numărul de oameni care nu respectă regulile este mai mare, cu atât numărul de persoane care se pot infecta creşte, şi cu cât creşte numărul de persoane infectate, cu atât autorităţile trebuie să ia măsuri mai drastice, măsuri mai severe şi să genereze o nemulţumire. Aici e un obiectiv politic, care arată clar că se urmăreşte ruperea încrederii între autorităţi de orice fel – autorităţi sanitare, autorităţi de toate tipurile – şi cetăţenii români”, a mai precizat Orban.

Cazuri în scădere în România

După câteva zile cu un număr crescut de cazuri (peste o mie), în ultimele 24 de ore au fost 823 de cazuri noi de COVID19, din 8.045 de teste efectuate, cu o creștere a numărului de internați la Terapie Intensivă, acesta ajungând la 419 pacienți. Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. La nivel mondial au fost înregistrate peste 18.260.000 de cazuri de COVID19.

https://www.hashtagnews.ro/

Citește și: http://Orban, despre începerea școlii: ”Suntem în 3 august”