Barna nu mai vrea angajați la stat(ul) degeaba

Vicepremierul a declarat că „ventuzele bugetare care oferă sinecuri” ar trebui să fie reformate. Se anunță concedieri în aparatul de stat

Vicepremierul Dan Barna, totodată copreședintele Alianței USR PLUS a declarat, în cursul zilei de astăzi la DigiFM, că în perioada imediat următoare se intenționează o curățenie generală în instituțiile de stat, adăugând că are de gând eliminarea metehnelor vechi pe care acesta le-a caracterizat ca fiind adevărate „ventuze bugetare”, fără vreo funcționalitate, în adevăratul sens al cuvântului, referindu-se în acest caz la acei angajați la stat(ul) degeaba.

De asemenea, Barna a mai spus că atitudini de tipul „Hai să mai creăm o instituţie ca să mai aibă şi X o sinecură în diversele academii de pseudo-oameni de ştiinţă” ar trebui să dispară și ele, fiind nevoie de o restructurare din temelii a locurilor de muncă de la Stat.

Dan Barna: „Noi avem situaţia asta foarte bizară. Sunt instituţii cu foarte mult personal, dintre care o parte dintre ei sunt decorativi”

Astfel, vicepremierul înaintează o promisiune de tipul „reformă”, un cuvânt pe care România l-a auzit, în decursul celor 31 de ani de la Revoluție, mult prea des. „Multe dintre companiile de stat sunt într-o disperată nevoie de restructurare, tocmai pentru că cifrele lor financiare sunt negative, adică ele trăiesc pe banii celorlalţi din societate. Or, lucrul acesta nu poate să funcţioneze. O companie economică trebuie să fie măcar cu un leu în plus la final de an. Anul trecut a fost an electoral, anii anteriori au fost alte guverne, cu alte agende”, a mai spus Dan Barna.

Cât despre viitorul celor care, în urma reformei nu se vor mai găsi în aparatul de stat, Barna a subliniat că vorbim, în acest caz, despre o chestiune subiectivă care trebuie analizată de sine stătător.

Citește și: Zi decisivă pentru Guvernul Cîțu

#News