Zi decisivă pentru Guvernul Cîțu

CCR analizează legitimitatea Guvernului după contestația PAUR

Curtea Constituţională a României discută, marţi, sesizările PAUR (Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor) asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Florin Cîţu, transmite Agerpres.

Copreședintele PAUR, Claudiu Târziu a anunțat încă din 23 decembrie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, că Guvernul Cîțu nu este constituțional, audierile din comisii fiind făcute pe „repede-nainte”.  

Citește și: Florin Cîțu și-a depus jurământul la Palatul Cotroceni

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Văd că în sală au fost voci care de care mai puternice şi triumfaliste arcului guvernamentale. Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia din guvernare ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a declarat senatorul Târziu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în decembrie.

La votul din plen, premierul Cîțu a fost validat cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă”.

Citește și: Claudiu Târziu o ține pe-a lui: numirea lui Cîțu va fi atacată la CCR

#News