Fiecare recurge la propriul antidot când e față în față cu un pericol. De câteva luni bune, pericolul e COVID-19. De câteva săptămâni, lumea pare să descopere metode, care dintre care mai interesante. Am auzit de injectarea cu dezinfectant. Unii beau clor, alții au decis că e foarte ok să iei antibiotice.

Voi trece virtual granițele României și voi ajunge în statul Washington. Ce se întâmplă aici? Lumea se distrează cu un scop măreț: imunizarea. Cum? Prin adunări, reuniuni și petreceri. Nu, nu discutăm cazuri izolate și nu discutăm de petreceri la care se adună 2-3 oameni. Că, până la urmă, petrecerea fără public, nu se prea poate numi petrecere.

La “Petrecerile COVID-19” merg tineri cu scopul imunizării. Cu alte cuvinte, ești iresponsabil și alegi să te infectezi, în speranța că vei deveni imun. E o teorie, dar e o teorie încă discutată. Cuvântul cheie fiind aici ”încă”.

Un comunicat de presă spune în felul următor: ”Oficialii din sănătate din Walla Walla primesc informări despre petrecerile COVID-19 care au loc în comunitatea noastră, unde persoane neinfectate se amestecă cu o persoană infectată pentru a lua virusul”.

94 de persoane au fost testate și da, sunt pozitive. Și asta în doar două zile. ”Unele dintre aceste cazuri pot fi asociate cu astfel de petreceri”, a precizat Meghan DeBolt, șefa Departamentului de Sănătate din Walla Walla.

“Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a adăugat aceasta. “Nu știm când au loc aceste petreceri. După ce aflăm de cazuri pozitive, întrebăm despre posibili contacți, și sunt 25 de persoane, pentru că <Am fost la o petrecere COVID>”, este răspunsul pe care îl primesc autoritățile din Walla Walla.

În momentul de față, Washington este unul dintre cele mai afectate state. Se înregistrează, în prezent, 15.185 de cazuri de infectare și 834 de decese.

Ca părere personală și de pe margine: eu nu am încredere în ceea ce mi-e necunoscut. Și, la fel de necunoscut ca virusul, e și procesul de imunizare. Tind să cred că răbdarea și calmul le rezolvă pe toate. Dar asta sunt eu.

Citește și: Turismul nu moare doar din cauză de virus

#News