Klaud Iohannis

În cea mai recentă conferință de presă, președintele Iohannis i-a criticat pe cei de la CCR, amintind de legătura lor directă cu vechiul regim PSD, condus de Liviu Dragnea. De altfel, în opinia președintelui, CCR ar continua să servească interesele celor ce nu respectă legea, indiferent care ar fi gradul acestora de „infracționalitate”.

”Politicienii care fac un scop din apărarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze să mai pună în pericol viața românilor. Românii se confruntă cu doi inamici: unul perfid, invizibil, virusul, și celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea și pentru viitorul țării noastre.

Cei mai bine intenționați dintre noi am crezut că toate forțele, în special cele politice, se unesc pentru a depăși cu bine. O iluzie și speranțe deșarte, pentru că lupul își schimbă blana, dar năravul ba. PSD a lucrat în Parlament, mult și prost, toxic, așa cum ne-a obișnuit. Un partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români revoltați, care a pus România în posturi jenante față de partenerii externi. Acest partid a fost aproape de a scoate țara noastră de pe parcursul european și ar fi aruncat-o cu zeci de ani în urmă.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: „Am vazut ieri cu câtă satisfacție au primi unii politicieni decizia CCR privind amezile

„Acum se departeajeaza cei reponsabili si curajosi de cei iresponsabili, de profitorii şi profitorii care fac doar promisiuni mincioase. In aceste zile ii vedem foarte clar si pe unii si pe ceilalti. Sunt pe de o parte romani care respecta restrictiile care respecta restrictiile, sunt specialisti si sunt guvernantii. Aceasta parte a societatii este cea orientata spre depasirea crizei, spre resetarea si dezvoltarea Romaniei. Pe cealalta parte ii vedem pe cei pe care-i stim prea bine, oamenii trecutului care vor sa se intoarca la coruptie, proasta guvernare si ineficienta. PSD si acolitii sai fac tot posiblilul ca efortul de reconstructie a tarii sa esueze.

Am vazut ieri cu cata satisfactie au primi unii politicieni decizia CCR privind amezile. Este inca un semn de nepasare, inconsienta si neintelegere a misiunii pe care care o au, dar si o dovada ca pentru acesti politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul suprinzator ca astazi aceste sanctiuni sunt dicutabile, desi este clar ca ele au fost utile. Suprinzatoare este perspectiva unor autoritati care, prin misiunea lor juridica, au misiunea de a nu pierde din vedere, atunci cand iau decizii, interesul general al societatii. O spun cu toata responsabilitatea; fara aceste sanctiuni, mortii pe care astazi ii plangem ar fi fost mult mai multi”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Monica Macovei, acest Barna al timpurilor ei, îl acuză pe Iohannis

#News