Galațiul văzut de sus - fotograf Iulia KELT

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din municipiul Galați și din trei comune gălățene se închid timp de o săptămână din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit comunicatului transmis de Instituția Prefectului Galați, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați, în comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.

– Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

– Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

– Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, sunt interzise în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

– La nivelul județului Galați, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

– Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru”, se arată în comunicat.

De asemenea, se aprobă reluarea cursurilor școlare, în scenariul galben, pentru elevii Colegiului Național „Costache Negri” Galați.

Totodată, precizăm că săptămâna trecută, în plin vârf al infectărilor cu Covid, în Grădina Publică din Galați, a avut loc un eveniment gastronomic, Street Food Festival.  

Primarul Pucheanu, confirmat cu Covid

Reamintim faptul că primarul ales al Galațiului, Ionuț Pucheanu a fost confirmat cu noul coronavirus și se află în autoizolare. Prefectul județului, Gabriel Ioan Avrămescu, a spus că municipiul Galați, unde este jumătate din populația județului, a ajuns la o rată de incidență de 1,59 la mia de locuitori. „Sunt acțiuni deliberate împotriva măsurilor luate de Guvern”, a spus prefectul, referitor la festivalul organizat de primărie, citat de Digi 24.

Altfel, în jurul școlilor este obligatorie purtarea măștilor de protecție, pe o rază de 100 de metri. În caz contrar, cei prinși fără mască riscă să fie amendați.

De la începutul pandemiei, în județul Galați au fost confirmate 4.519 cazuri de infectări cu noul coronavirus, din care 16 în ultimele 24 de ore.

Citește și: Primarul Municipiului Galați, confirmat pozitiv

#News