Numărul morților, în creștere

Conform spuselor celor de la CNN, numărul deceselor cauzate de temutul Coronavirus a crescut din nou alarmant în cursul zilei de ieri, de la 490, cât se estima la ultima numărătoare, ajungând la cifra de aproximativ 600 de persoane decedate.

De asemenea, nici situația infectărilor cu Coronavirus (originar din China) nu este una mai fericită, numărul celor îmbolnăviți ajungând și el la alarmanta cifră de 28.000 de oameni.

Citește și: Decesele cauzate de Coronavirus, în creștere alarmantă

Între timp, totul este paralizat, localitățile din China părând adevărate orașe fantome, desprinse, parcă, din filmele cu și despre apocalisă, la care ne uităm noi din confortul casei și a fotoliului.

Dacă este să judecăm după faptul că discutăm doar despre cazurile semnalate, tragem concluzia că situația s-ar putea să fie în realitate mult mai neagră decât arată statisticile și numărul morților mult mai mare. Să ne închipuim că zonele sărace ale Chinei nu sunt monitorizate la fel de atent așa cum sunt ținute sub supraveghere orașele mari, cât și locul unde s-a înregistrat pacientul zero.

Citește și: Pandemie de Coronavirus, autoritățile avertizează!

O navă de croazieră, aflată sub carantină

Momentan, aproximativ 2.000 de turiști aflați pe o navă de croazieră în Hong Kong sunt monitorizați, după ce câțiva membri ai echipajului au semnalat faptul că ar exista simptome de Coronavirus la bordul navei.

”Din cauza acestei situaţii, pasagerii şi echipajul nu pot debarca de pe World Dream până nu vor fi confirmate rezultatele testelor de la membrii echipajului afectaţi de boală”, a informat compania, care colaborează cu autorităţile chineze responsabile de domeniul sănătății.

#News