Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Aproape fiecare pui de țestoasă de mare care a apărut pe plajele din Florida, în ultimii patru ani, a fost femelă. Avertismentul a fost emis de oamenii de știintă, potrivit publicației britanice The Guardian.

Creșterea numărului de femele țestoase vine ca urmare a valurilor de căldură intense, declanșate de criza climatică

Prin urmare, schimbările climatice duc la o încălzire semnificativă a nisipurilor de pe unele plaje.

Potrivit Serviciului Național Oceanic, dacă ouăle unei țestoase incubează sub 27C, puii de țestoasă vor fi masculi.

Dacă ouăle incubează peste 31C, puii vor fi femele. Temperaturile care oscilează între cele două extreme vor avea ca rezultat un amestec de pui de țestoase, masculi și femele.

Cu cât nisipul este mai cald, cu atât proporția femelelor țestoase este mai mare

Bette Zirkelbach, o cercetătoare din Marathon, Florida Keys, a declarat că ultimele patru veri din Florida au fost cele mai fierbinți înregistrate vreodată.

Oamenii de știință studiază puii și ouăle de broaște țestoase marine. Din păcate, nu au mai găsit masculi”, a precizat Bette Zirkelbach.

În același timp, Melissa Rosales Rodriguez, o deținătoare de broaște țestoase marine de la Grădina Zoologică din Miami a declarat, pentru Reuters că, de-a lungul anilor, omenirea va observa o scădere bruscă a populației lor.

Nu mai există un raport mascul-femelă. Este raportul necesar pentru a putea avea sesiuni de reproducere de succes”, a adăugat Zirkelbach.