Padure Amazon
Padure Amazon. Sursa foto:md.ro

Un  bărbat care a trăit izolat complet în ultimii 26 de ani, în pădurea amazoniană, membru al unui trib care nu a vrut să aibă contacte cu lumea civilizată, a murit recent, potrivit digi24.ro.

Trupul neînsuflețit a fost descoperit într-un hamac, lângă o colibă, de către oficialii agenției braziliene pentru protecția nativilor, în data de 23 august, nefiind descoperite semne de violență sau ale prezenței altei persoane în zonă

.Se pare că membrii tribului, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri care le-au oferit cadouri de zahăr, după care i-au omorât cu otravă de șobolani. Potrivit organizației Survival Internațional, mulți membri ai tribului  au fost omorâți în urma unor atacuri ale fermierilor și a altor persoane care au vruit să ocupe pământurile extrem de fertile și utile pentru agricultură.

 Bărbatul era cunoscut drept „omul gropilor, deoarece construia gropi adânci în pâmânt pentru vânătoare și pentru a se ascunde de oamenii care doreau să ia contact cu el”. El a trăit timp de 26 de ani în izolare completă, pe teritoriul indigen Tanaru.

Deși a refuzat să fie contactat sau sau să aibă legături cu lumea exterioară, bărbatul a fost monitorizat permanent de autoritățile braziliene, care îi mai lăsau provizii

Cadourile erau refuzate, oricine persoană care încerca să se apropie fiind atacată cu săgeți sau cu capcane. 

„După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el”, a spus Sară Shenker.

„Nu avea încredere în nimeni din cauza experiențelor traumatizante cu oamenii non-indigeni”, a declarat Marcelo dos Santos, explorator pensionat care a monitorizat de-a lungul carierei sale starea bărbatului pentru Funai.

Ultimul clip în care apare „Omul Gropilor” este din 2018 și îl arată lovind într-un copac cu o unealtă care pare să semene cu un topor.

Autoritățile din Sardinia oferă 15.000 de euro celor care vor să se mute pe insulă