Doctor din București, acuzat de vătămare corporală din culpă

După operaţie, pacienta a ajuns la spital în stare gravă

Doctor
Doctor sursa foto pixabay

Poliţiştii argeşeni propun procurorilor trimiterea în judecată a unui medic ginecolog de la un spital din Bucureşti. Acesta este acuzat că a pus în pericol viaţa unei paciente. După externarea prematură, persoana vătămată a solicitat, la domiciliu, un echipaj medical, fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, în stare gravă, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, potrivit digi24.ro.

Surse judiciare au declarat că femeia, din judeţul Argeş, a mers la un spital din Capitală pentru a i se extirpa ovarele, deoarece acestea formau chisturi.

Deşi nu se simţea bine în urma operaţiei, ea a fost externată şi trimisă acasă, în Argeş. La scurt timp, i s-a făcut rău. Ea a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean din Piteşti unde medicii au constatat că are septicemie. Expertizele realizate în cadrul anchetei au arătat că ginecologul, care ar fi trebuit să realizeze operaţia de extirpare a ovarelor, nu făcuse acest lucru, organele femeii fiind afectate.

În plus, în timpul unei intervenţii medicul i-a atins pacientei intestinul, ea fiind la un pas de deces în momentul în care a ajuns din nou la spital. Dosarul a fost înaintat de către Poliţie Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată, urmând ca procurorul să decidă dacă îşi însuşeşte sau nu propunerea formulată de către Serviciul Investigaţii Criminale Argeş. Un ieșean a încercat să dea mită pentru a trece proba practică la examenul de șoferi